1. Начало
 2. Вино
 3. Ризлинг "Тел" (сухо)

Ризлинг "Тел" (сухо) 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0584

Серията “Tell” са селекция на най-добрите бъчви от най-добрите лозя, а именно: Schützenhaus, Hassel, Hendelberg, които са със статус ERSTE Lage.

Алк. 11 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Ризлинг

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Кауфман

Кауфман

В продължение на години, швейцарският предприемач Urban Kaufmann пътува из някои от най-добрите лозарски райони на Европа, в търсене на идеалното място, където да реализира мечтата си - да прави вино. По време на търсенето си той среща Eva Raps, която е дългогодишен директор на VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), асоциация от над 200 германски производители на висококачествени вина. Така се ражда забележителен проект с отлично портфолио от лозя, много фантазия, занаятчийско производство и традиционните ценности на винарски район Rheingau. Новият екип остава предан на класическото грозде на Rheingau, Riesling, но също отглежда с успех и Pinot Blanc, Pinot Gris и особено Pinot Noir - сортът, с който Weingut Kaufmann привлича значително внимание в Германия, вече повече от двадесет години. Днес винарната е сред малкото органично сертифицирани в Rheingau. Според Eva Raps ползите от органичното лозарство са вече налице и водят до създаването на вина с голям финес и красиви аромати.

Всички от този производител
Райнгау

Райнгау

Райнгау („район на Рейн“), разположен в сърцето на Германия, е бижуто на короната сред германските региони за винен туризъм. този малък регион може да се похвали с най -доброто в културата, виното, природата и забележителностите, на които посетителите могат да се надяват. Това се подчертава от прочутото гостоприемство и радост на всеки Райнгауер. Ракита, Флерхайм и Хоххайм на изток и Лорххаузен на запад са географските ъгли на Рейнгау. Винените села и малките градчета с техните известни лозя по Рейн са разположени между тях като перли на връв. Над други села са разположени на прекрасно място, точно както на балкон с привилегирован изглед към долината. Покритите с дървета планини на Таунус заобикалят региона на север и го предпазват от суровите северни ветрове. На места коритото на реката се разширява почти до малки езера. Тези езера са акумулатори на влажност и топлина, които осигуряват относително еднакви температури без екстремни колебания - идеални условия за лозарството. Въпреки че лозарството е малко, има много видове почва, включително тебешир, пясък, чакъл, всички видове глина, льос, кварцит и шисти.

Всички вина от този регион
Ризлинг

Ризлинг

Ризлинг е бял ароматен сорт грозде, което произвежда вино в цялата гама - от ботритизирани сладки (едни от най-добрите в света) до сухи и полусухи вариати, с пленителни аромати на цитруси и костилкови плодове, както и типичния петролен аромат, който в определени тероарни изяви може да доминира чувствително. Родината на Ризлинга може да се каже, че са долините на реките Рейн и Мозел в Германия - сортът харесва по-хладното време. Естествено тук са и основните винени региони на страната (Мозел, Райнхесен, Райнгау, Пфалц). Лозята са разположени по стръмните хълмове, затрудняващи механизираната обработка, затова тук лозарските дейности са основно ръчни. Вината от тези райони са свежи и с ясно изразена киселинност. Ризлингът в Германия обаче съвсем не е основният сорт, всъщност друг е виненият регион, в който този сорт е най-разпространен - и това е Елзас във Франция (или Алзас, както го произнасят французите). За разлика от немския ризлинг, френският е по-наситен и пищен благодарение на спецификата на микроклимата там - планината Вогези предоставя защита от северните ветрове и студове, а слънцето е по-щедро в този по-южен регион. Извън тези държави може би Австрия също се представя с интересен прочит на този често наричан цар на белите сортове, а също и в някои държави от Новия свят се правят успешни опити с него.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю