Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Пиер Бретон, "Ле Периер", Каберне Фран, Лоара
Пиер Бретон, "Ле Периер", Каберне Фран, Лоара

Пиер Бретон, "Ле Периер", Каберне Фран, Лоара 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0914

Гроздето се бере ръчно от лозови масиви на възраст от 70 години. Чепките се премахват преди ферментацията, която е спонтанна и протича в рамките на 3 седмица. След малолактичната ферментация, виното отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Пиер Бретон

Пиер Бретон

Семейството на Катрин и Пиер Бретон разполага с 11 хектара собствени лозя, източно от Bourgueil в село Restigné. Те произвеждат вино в апелациите Chinon и Bourgueil, както и Vouvray - вина подходящи за ранна консумация, така и за отлежаване. Семейството за първи път въвеждат биодинамичните практики през 1994 г., веднага след получаването на био сертификат през 1991 г. Производителите се превръщат в международни икони за движението на натуралните вина в район, където климатът и почвата могат да затруднят органичното лозарство. Вината, които произвеждат са от сортовете Каберне Фран и Шенин Блан.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю