1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Десертни вина
 5. Трокенбееренауслезе Вайсбургундер 0.375мл. (десертно)

Трокенбееренауслезе Вайсбургундер 0.375мл. (десертно) 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0352

Trockenbeerenauslese е вино с най-високото количество остатъчни захари в Pradikatswein. Често се среща с означението ТВА и се произвежда от вино засегнато от Boutrytis cinerea. Ферментацията се извършва във френски дъбови бъчви.

Алк. 7 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ядки Ядки
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Меки сирена Меки сирена
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще запази качествата си

Повече за това вино

Вайнгут Лет

Вайнгут Лет

Franz и Barbara Leth създават Weingut Leth в началото на 60те години, в селцето Fels am Wagram. Лозята са разположени в долината Wagram по поречието на Дунав, с южно изложение и върху характерния тип почва за региона - льос. Половината от общо 42 хектара са засадени с Gruner Veltliner - местен сорт, който произлиза и основно се отглежда в района. Реколтата се прибира на ръка и се полагат много усилия за правилното подрязване и подредба на лозите. Използват се метални съдове с контрол на температурата за ферментация. Червеното вино отлежава във френски бъчви между 18 и 24 месеца. Weingut Leth разполага с богата листа от вина - като се започне със станалите емблематични бели от сортовете Grüner Veltliner, Roter Veltliner, Riesling и червени от Zweigelt и Pinot Noir и се стигне до едно пенливо и едно сладко вино, правено с помощта на благородната плесен ботритис.

Всички от този производител
Долна Австрия

Долна Австрия

Долна Австрия е най -големият австрийски лозарски регион за Квалитетсвайн. Под неговото име са събрани изобилие от винени култури, вариращи от лозови стилове на местни сортове, до отличителни интерпретации на международни типове. Осемте специфични лозарски региона, разположени в региона - със звучни имена като Вахау на запад и Карнутум на изток - могат да бъдат грубо разделени на три климатични зони: Вейнвиертел на север, река Дунав със страничните си долини (Трайсен, Камп и Кремс) на запад от Виена и Панонски Долна Австрия на югоизток. Четвъртичните отлагания, особено дребнозърнестият льос и едрозърнестите терасови чакъли, така благоприятстващи лозарството, са разпространени във всички основни единици. Лесът осигурява основния материал за дълбоката почва в около половината от лозята, варовито-доломитни в различни пропорции. Неогеновите находища в басейна на Моласе и Виенския басейн поддържат около една трета от лозята. Освен местно формирани мергели и пясъчници, конгломерати и варовик Лейта, тук е доминираща рохкава скала. Съставите варират от глинеста тиня върху пясък до чакъл и камъчета във всички възможни смеси и могат също да се различават значително по отношение на съдържанието на карбонати. Малко над 6%т от лозята растат в почви, лежащи върху кристалната скала на Бохемския масив. Преобладават киселинният гнайс, гранит и гранит. Особено в последователността на често схистичните парагнейси, човек се сблъсква с често редуване между амфиболитни легла и по -малко разпространени слоеве мрамор.

Всички вина от този регион
Вайсбургундер

Вайсбургундер

Weißburgunder или Pinot Blanc е бял винен сорт грозде, използвано за производството на сухи, пенливи и десертни вина. Въпреки че не е най-бляскавият представител на семейство Пино, сортът е доказал своята стойност в различни лозаро-винарски региони, включително Елзас в североизточна Франция, Алто Адидже в Италия и в части от Германия и Австрия. Родината на Пино Блан е Бургундия, но може би Елзас е домът му, въпреки че и тук е засенчен донякъде от несъмнените звезди на региона Ризлинг и Гевърцтраминер. Вината са типични с бадемови аромати, с нотка на подправка, с ябълкови и сметанови вкусове. Могат да показват и някои леки минерални характеристики, които обаче обикновено се заглушават след масово практикуваното в региона отлежаване в дъб. Пенливите вина Cremant d'Alsace, от друга страна, са склонни да бъдат по-свежи, често показващи разнообразни ядкови вкусове. Сортът също е един от малкото разрешени в бленд за шампанско, наравно с Пино Ноар, Шардоне и Пино Мюние. Извън Франция Пино Блан се среща широко в северозападна Италия, където е известно като Пино Бианко. Тук стилът на вината са по-леки, по-отчетливи, рядко докосващи се до дъб. Pinot Bianco се използва и в производството на италиански пенливи вина: най-вече Franciacorta, отговорът на Италия на шампанското. В Германия и Австрия сортът е известен като Weissburgunder или Weisser Burgunder (буквално „Бял Бургундия“). В Германия неговите вина обикновено са леки и освежаващи, но в Австрия от тях се прави и сладкото и текстурирано Trockenbeerenauslese.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю