Обслужване на клиенти: 0700 20 202
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Десертни вина
 5. Ленеа Десертен Ризлинг 0.375мл.

Ленеа Десертен Ризлинг 0.375мл. 2016

Изчерпана наличност
Арт.№ 0290

Виното е с бледо златист цвят с аромат на мед и минерали. Чудесен баланс и хармония между високите захари и киселини, които му предават сериозна свежест, плътност и невероятен потенциал за стареене и в бутилка.

Алк. 11.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Ризлинг

Доминиращи аромати

 • Мед Мед
 • Ядки Ядки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Домейн Мараш

Домейн Мараш

Винарска изба МАРАШ е винарна от ново поколение изградена в гр. Стралджа и носи името на едноименен проход в Стара планина и местност в непосредствена близост. Всички вина, които се произвеждат в МАРАШ са от собствени лозови масиви от 500 дка, където са застъпени, както бели сортове, като – Мускат О’тонел, Траминер, Шардоне, Совиньон Блан, Вионие, Семийон, така и червените – Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пети Вердо, Сира, Малбек, Пино Ноар и Аликант Буше. За да се постигне най-високо качество, добивите на грозде са контролирани, а беритбата и подборът се извършват ръчно. Прилагат се технологии, които щадят гроздето и виното, за да се запазят в най-висока степен плодовият характер и сортовите аромати.Макар и сравнително млада, избата има вече 4 търговски марки, под които се представят нейните вина – MARASH, LENEA, QUATTRO, HEDERA.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Ризлинг

Ризлинг

Ризлинг е бял ароматен сорт грозде, което произвежда вино в цялата гама - от ботритизирани сладки (едни от най-добрите в света) до сухи и полусухи вариати, с пленителни аромати на цитруси и костилкови плодове, както и типичния петролен аромат, който в определени тероарни изяви може да доминира чувствително. Родината на Ризлинга може да се каже, че са долините на реките Рейн и Мозел в Германия - сортът харесва по-хладното време. Естествено тук са и основните винени региони на страната (Мозел, Райнхесен, Райнгау, Пфалц). Лозята са разположени по стръмните хълмове, затрудняващи механизираната обработка, затова тук лозарските дейности са основно ръчни. Вината от тези райони са свежи и с ясно изразена киселинност. Ризлингът в Германия обаче съвсем не е основният сорт, всъщност друг е виненият регион, в който този сорт е най-разпространен - и това е Елзас във Франция (или Алзас, както го произнасят французите). За разлика от немския ризлинг, френският е по-наситен и пищен благодарение на спецификата на микроклимата там - планината Вогези предоставя защита от северните ветрове и студове, а слънцето е по-щедро в този по-южен регион. Извън тези държави може би Австрия също се представя с интересен прочит на този често наричан цар на белите сортове, а също и в някои държави от Новия свят се правят успешни опити с него.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю