Домен де Турел "Марки де Бей" 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1289

Ферментацията е с диви дрожди и протича в рамките на 10 дни. Виното отлежава 18 месеца във френски бъчви - 1/3, от които са първа употреба.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Слива Слива
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Дървесни аромати Дървесни аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен де Турел

Домен де Турел

Когато французинът Франсоа-Йожен Брун полага основите на Domaine des Tourelles в Chtaura през 1868 г., той не е подозирал, че току-що е започнал да пише историята на едно чудесно ливанско вино. Почитайки това голямо наследство от занаятчийско ноу-хау и качество, Domaine des Tourelles и до днес произвежда едни от най-добрите вино, арак (известният му етикет „Arak Brun“) и ликьор. Избата се класира сред най-добрите бутикови изби в Близкия изток, описана във Financial Times като „най-съблазнителната винарна“ в Ливан. Тя е и една от най-старите винарни, които все още работят в Ливан - първата търговска изба в „съвременния“ Ливан, която произвежда вина, арак и други спиртни напитки. Семейство Брун притежава и управлява винарната до смъртта на последния потомък през 2003 г., когато две местни семейства - семействата Issa и Issa el-Khoury - обединяват усилията си, за да закупят имота и да продължат фината традиция на винопроизводството. Така днес това имение в долината Бекаа се управлява от трите деца на Иса - близнаците Фаузи и Йохан и сестра им Кристиян, заедно с Емил Иса-ел Хури, син на един от съсобствениците. Тази млада и динамична комбинация въвежда няколко практики в лозята и избата, включително използването на местни естествени дрожди, без фини и филтриращи и само много малки количества сяра. Тези техники, заедно с плодовете от 40 хектара древни, органично култивирани и сухо отглеждани лозя (сред най-старите в долината) и винарна, перфектна за винопроизводство, правят Domaine des Tourelles една от най-добрите бутикови изби в Близкия изток .

Всички от този производител
Долината Бекаа

Долината Бекаа

Долината Бекаа е сърцето на съвременното ливанско вино - почти 90 процента от него се произвежда тук. Дългата тясна долина е оазис на земеделието и лозарството, който се простира на около 65 километра между планините Ливан и Антиливан. Тези планини са ключовият фактор за тероара тук, тъй като осигуряват защита от пустините на изток и морските дъждове на запад. Първите лозя на Bekaa Valley са засадени с Cinsault, към който впоследствие се присъединяват и други френски сортове лози: червените Каринян, Гренаш, Сира, Мурведр, Каберне Совиньон и Мерло и белите Уни Блан, Кларе и Шардоне. Най-старата винарна в района е Шато Ксара, която е създадена от йезуитските християни на Таанаил (Танаил) през 19 век. Шато Мусар, основано през 1930 г., е друго отдавна установено имение в долината и може би най-известното в световен мащаб. Публикация от 1979 г. в списание Decanter от Майкъл Бродбент изиграва ключова роля за отварянето на пазарите за износ, което и допринася за утвърждаване на името на Шато Мусар като основен ливански винопроизводител. Краят на гражданската война в страната в 1990г. поставя началото на модернизация и фокус към качествено производство, което довежда до появата на повече малки бутикови семейни винарни.

Всички вина от този регион
Сира

Сира

Сира / Шираз - две имена, визиращи един и същ сорт грозде - винопроизводителите от Стар свят използват първото, а тези от Нов свят - второто. Гроздето е наситено тъмно червено и е едно от малкото видове, от които не може да се произведе бяло вино, тъй като дори пулпата на зърното е обагрена в цвят. Виното от сира притежава много типични флорални нотки, които преливат към билки и подправки като бял и дори черен пипер при отлежаване. Тези специфики на сорта много силно се подчертават при бленд с вионие, който все по-често се използва вече не само в Южна Франция, но и по света. Вино от сира може да отлежава с десетилетия, което подсилва ароматите на презряла синя слива и почти ориенталски подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю