1. Начало
 2. Вино
 3. Ливио Фелуга Розе Мерло & Пино Неро

Ливио Фелуга Розе Мерло & Пино Неро 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1652

Елегантно розе от Мерло и Пино Неро подписано Ливио Фелуга.

Алк. 13%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Мерло

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Ливио Фелуга

Ливио Фелуга

Ливио Фелуга е емблематичен фриулски винопроизводител, един от пионерите на винопроизводството в своя регион, спомогнал за репутацията на висококачествено винопроизводство в този североизточен ъгъл на Италия. В продължение на повече от 60 години той показва, че италианските бели вина, когато се приготвят от най-доброто грозде от лозя, засадени на правилното място, като им се осигурят усърдни грижи и внимание и се събират при ниски добиви, могат да бъдат подходяща суровина за най-добро вино след това в бутилката. През 1940 г., когато Италия влиза във Втората Световна война, Ливио бива заловен по време на боеве в Либия и прекарва няколко години в лагер за военнопленници в Шотландия, преди да се върне в нова, следвоенна Италия. Още от завръщането си е катализатор на промяната, изследвайки следвоенната лозарска сцена и решава, че единственият разумен път напред е да се произвеждат първокласни вина. През 1955 г. успява да закупи първото си лозе в Розацо, югоизточно от Удине и близо до тогавашната югославска граница, сега Словения. Следва винарна в Брацано и така с течение на времето успява да придобие 155 хектара лозови масиви в региона, разделени на 300 парцела, така че на всеки може да се обърне необходимото индивидуално внимание. Днес децата му Маурицио, Елда, Андреа и Филипо са включени в бизнеса, следвайки визията и страстта му и продължавайки да поддържат славата на вината на Ливио Фелуга, известни със своя изключителен и емблематичен стил.

Всички от този производител
Фриули-Венеция Джулия

Фриули-Венеция Джулия

Фриули -Венеция Джулия, регион (регион) на североизточна Италия, граничещ с Австрия на север, Словения на изток, Адриатическо море на юг и регион Венето на запад. Той има площ от 3030 квадратни мили (7 847 квадратни километра), обхващаща провинция (провинции) Удине, Порденоне, Гориция и Триест. На север плътната стена на Карническите Алпи, счупена само от прохода Монте Кроче (Plöcken) и ниското седловина Тървизио, образуват впечатляващ фон към долината на река Талиментан, сърцето на Фриули. Южната част на региона е ниска крайбрежна равнина, част от нея заета от плитките лагуни Градо и Каорле. На югоизток тази част от бившата Свободна територия на Триест, която сега е неразделна част от Италия, се простира като тесен коридор, между варовиковото плато Карсо (Крас) и Адриатическо море, чак до град Триест. Регионът варира в терени от скалисти възвишения и предпланини на север до сухи или блатисти низини на юг. Валежите на север - най -високите в Италия - благоприятстват развитието на естествени ливади за добитък, а шунката и млечните продукти във Фриули са известни. Сега, когато италианските винопроизводители южно и западно от Фриули също са усвоили изкуството да правят пресни, плодови бели вина, обаче, особено тези от Алто Адидже, техните колеги в Collio и Colli Orientali трябва да се опитат да оправдаят ценовата си премия, обикновено, но не е задължително с по -голямо използване на малки дъбови бъчви. Стандартът на винопроизводството тук обикновено е много висок и добивите са относително ниски, дори ако цената за това е, че вината могат да имат забележително подобен вкус.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю