Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Вино
  3. Вид вино
  4. Бели вина
  5. Монемвазия Сим Кир Яни

Монемвазия Сим Кир Яни 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4766

Местният сорт Монемвазия произхожда от полуостров Пелопонес, но е широко разпространен и на Цикладските острови, особено на планинските терасирани лозя на остров Парос. 

Гроздето тук идва от единичен лозов масив на възраст над 30 години, собственост на местния лозар Арсенис Лукис. Ферментацията се случва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. За период 6-8 месеца виното лежи върху фините утайи, като се прилага и тяхното "вдигане" или батонаж, с цел придаване на обем и комплексност.

Блед, лимонов цвят със зелени отблясъци и фини аромати на круша, лимон, цитрусови плодове, грейпфрут, жасмин и лимонови листа. Притежава средно тяло, средно високи киселини и деликатна, маслена текстура. Круша, зелена ябълка, лимон, цитруси, кора от лайм, портокалов цвят и сушени билки съставят богата палитра от вкусове на небце.

Алк. 13 %

Научи повече за продукта

Кир Яни

Кир Яни

Знаковата за винения регион на Науса и като цяло за Гърция изба Кир Яни (Kir-Yianni) е основана през 1997г. от Янис Бутарис, една от водещите фигури в гръцката винена индустрия, когато той напуска Boutari Wine Group - семейната компания за висококачествени вина, създадена от дядо му през 1879 г. Днес Стелиос Бутарис, петото поколение винопроизводители във фамилията, води Кир Яни към следващия етап от нейната история, като продължава да изповядва основните принципи на философията на Кир-Яни: желание за иновации, уважение към традициите и истинско познаване на виното - от гроздето до крайния потребител.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю