Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Гурме
  3. Зехтин, маслини, балсамов оцет, сол
  4. Зехтин екстра върджин Фонтерутоли Мацеи

Зехтин екстра върджин Фонтерутоли Мацеи 2023

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отспъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5660

Произведено от маслини от сортовете Frantoio, Leccino, Moraiolo и Pendolino, преработено по вакуумна технология в собствената иновативна преса за маслини, това масло притежава изключителни органолептични и хранителни свойства.

За маслиновата горичка на Castello di Fonterutoli - изцяло разположена на склоновете на имението върху бедна, камениста почва с южно изложение. Маслините Frantoio, Leccino, Moraiolo и Pendolino се смачкват веднага след брането им, за да се получи масло с повишено качество и вкус.
Новата мелница позволява да се работи с критерии, които регулират извличането в съответствие с точния характер на всяка партида маслини.
И двете масла, произвеждани в Castello di Fonterutoli, са Chianti Classico D.O.P, свързани с едноименната територия в същите провинции, в които се намира наименованието на виното Chianti Classico.

За Мелницата Fonterutoli 
В Castello di Fonterutoli се използва нова и модерна мелница за маслини. Маслините се изчистват и измиват, след което се смачкват в една от дробилките при пълно отсъствие на кислород. Избягването на окисляването по време на целия процес позволява да се запазят ароматите и естествените характеристики на маслините с течение на времето. Получената паста преминава в резервоарите за месене, след което се изпраща в декантера за получаване на масло, което се изпраща в системата за филтриране и съхранение.
Всяка отделна операция се управлява чрез специален софтуер, за да се постигне максимална характеристика на продукта.

 

Още от този производител

Научи повече за продукта

Мацеи

Мацеи

Дълготрайна връзка обединява семейство Мацеи с Тоскана и вина от XI век. Сер Лапо Мацеи е автор на първия известен документ, използващ деноминацията „Кианти“ през 1398 г .; през 1435 г., когато внучката му Мадона Смералда Мацеи се омъжва за Пиеро ди Аньоло да Фонтерутоли, холдингът става част от имението на семейството. Оттогава в продължение на 24 поколения фамилията Мацеи произвежда вино в Кастело де Фонтерутоли, което дори след скорошното му разширяване все още остава биещото сърце на компанията. От повече от шестстотин години семейство Мацеи произвежда уникални вина с дух и страст, обновявани от всяко следващо поколение. Във Фонтерутоли, както и в Белгуардо и Зисола, се намира същата философия, която има за цел да популяризира местните сортове като израз на идентичността на региона, по отношение на разнообразието и природата, чрез устойчиво земеделие и подобрения, като се има предвид деликатната хидро- геоложки баланс, за да се предотврати ерозията на почвата и да се увеличат максимално водните запаси в региона. Всичко това, за да може земята да бъде предадена непокътната на бъдещите поколения. Днес, както и в миналото, семейство Мацеи води наследството на своето ноу-хау на мястото, където всичко започва, в Кастело де Фонтерутоли, една от най-важните институции на Кианти Класико и Тоскана, с изключителна история и светло бъдеще напред.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю