Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Гурме
  3. Зехтин, маслини, балсамов оцет, сол
  4. Зехтин екстра върджин Зисола Мацеи

Зехтин екстра върджин Зисола Мацеи 2023

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отспъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5659

От "сортовете" Moresca, Ogliarola Messinese, Nocellara Etnea и Biancolilla, отглеждани в "градините" на Zisola, се получава специален зехтин: триумф на аромати и вкусове, който възхвалява темперамента на територията.

Превъзходството на района на Zisola се изразява и в производството на сицилианско масло I.G.P. с отличителен характер. То се произвежда основно от маслини Moresca, Ogliarola Messinese и Nocellara Etnea. Маслото е с наситен златисто-зелен цвят и предлага едновременно леко пикантен характер и сладък завършек; триумф на аромати и вкусове, който разкрива топлите слънчеви лъчи на Сицилия.

 

 

Още от този производител

Научи повече за продукта

Мацеи

Мацеи

Дълготрайна връзка обединява семейство Мацеи с Тоскана и вина от XI век. Сер Лапо Мацеи е автор на първия известен документ, използващ деноминацията „Кианти“ през 1398 г .; през 1435 г., когато внучката му Мадона Смералда Мацеи се омъжва за Пиеро ди Аньоло да Фонтерутоли, холдингът става част от имението на семейството. Оттогава в продължение на 24 поколения фамилията Мацеи произвежда вино в Кастело де Фонтерутоли, което дори след скорошното му разширяване все още остава биещото сърце на компанията. От повече от шестстотин години семейство Мацеи произвежда уникални вина с дух и страст, обновявани от всяко следващо поколение. Във Фонтерутоли, както и в Белгуардо и Зисола, се намира същата философия, която има за цел да популяризира местните сортове като израз на идентичността на региона, по отношение на разнообразието и природата, чрез устойчиво земеделие и подобрения, като се има предвид деликатната хидро- геоложки баланс, за да се предотврати ерозията на почвата и да се увеличат максимално водните запаси в региона. Всичко това, за да може земята да бъде предадена непокътната на бъдещите поколения. Днес, както и в миналото, семейство Мацеи води наследството на своето ноу-хау на мястото, където всичко започва, в Кастело де Фонтерутоли, една от най-важните институции на Кианти Класико и Тоскана, с изключителна история и светло бъдеще напред.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю