Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Гурме
  3. Зехтин, маслини, балсамов оцет, сол
  4. Зехтин екстра върджин Пиетрадолче

Зехтин екстра върджин Пиетрадолче

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отспъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5616

Зехтинът отдавна е известен с впечатляващите си ползи за здравето. Той е пълен с антиоксиданти, полифеноли и здравословни мононенаситени мазнини, които помагат за намаляване на възпаленията и предпазват сърцето. Освен това той помага за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и може да бъде помощник при отслабване. Освен това е изключително универсален и може да се използва в различни рецепти.

Този зехтин се произвежда от маслини от местния сорт Nocellara dell’Etna, отгледани в условията на устойчиво земеделие на 900м надморска височина по склоновете на активния вулкан.

Златист цвят с наситено зелени нюанси. Интензивен плодов аромат с аромат на прясно окосена трева и следи от пресни бадеми и артишок. Балансиран и деликатен с вкус на прясно набрани маслини.

Научи повече за продукта

Пиетрадолче

Пиетрадолче

Планината Етна е най-високият и активен вулкан в Европа. Теренът е толкова уникален, че сицилианците са пренебрегнали неизбежните рискове и са засадили лозя и овощни градини навсякъде по склоновете. Благодарение на Етна, почвата съдържа изобилие от минерали, нощите са хладни, дните топли и широките температурни вариации придават на виното изключително богатство, аромат и дълбочина. Pietradolce (в превод Сладък камък) се намира в Solicchiata, част от община Castiglione di Sicilia по северните склонове на Етна. Лозята са 11 хектара, разделени на три парцела, а надморската височина е значителна, от 650 до 900 метра. Самата винарска изба е млада - основана през 2005 година, също и нейните собственици - братята Микеле и Марио Фаро. Не е изненадващо, че философията на братята Фаро е абсолютно уважение към терена - "нашият вулкан", както те наричат ​​Етна, към местните и древни сортове Nerello Mascalese и Carricante, и традиционните методи на отглеждане. Бутиковата продукция на Pietradolce (средно 35 000 бутилки годишно) е екологична и автентична. Тя представлява "i vini dell'Etna"; най-чистия и пълноценен израз на този древен вулкан от много стари лози, някои от които са на възраст от 80 до 120 години.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю