Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Опус Уан

Опус Уан 2007

Изчерпана наличност
Арт.№ 0623

Семейство Мондави и Ротшилд отварят заедно Opus One през 1978г. и днес едноименнното вино е сред най-желаните вина от колекционери. Отлежава 18 месеца в нови френски барици и 18 месеца в бутилка преди представяне на пазара.Реколта 2007 е безупречно благоприятна до Август, когато настъпва прекалено засушаване, последвано от обилни дъждове и опасност от слани. През изключително предизвикателните последни дни преди беритбата, плодът е бран през нощта и внимателно селектиран. Резултатът е превъзходен Opus, с индивидуален характер и огромен потенциал за бутилково отлежаване.

Алк. 14.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Къпини Къпини
 • Шоколад Шоколад
 • Касис Касис
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Opus One

Opus One

Opus One е производител на вино, разположен в Оуквил, Долината Напа, Калифорния, известен със своя Бордо-стил купаж на основата на Cabernet Sauvignon. Opus One е основан от Baron Philippe de Rothschild, собственик на Château Mouton Rothschild в Pauillac, Франция, и прочутия винопроизводител от долината Напа, Robert Mondavi. Съчетавайки великите винарски традиции и иновациите на двете семейства, уникалната цел на основателите е да създадат едно изключително вино в сърцето на долината Напа. По онова време такава инвестиция от легендарна фамилия от Бордо помага за утвърждаване репутацията на долината Напа като световен винен регион. Първите реколти носят етикет Napamédoc, докато през 1982 излиза първият Opus One, заимствайки името от класическата музика, където то служи за означаване на първото значимо произведение на един композитор. То отлежава във френски дъбови бъчви в продължение на около 18 месеца и е купаж от предимно Cabernet Sauvignon и по-малки количества Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot и Malbec. Второто вино, наречено Overture, е комбинация от партиди от различни реколти, които не са влезли в окончателния купаж на Opus One. Те прекарват допълнително време в бъчва, за да развият едно по-достъпно и ранно представяне. Без съмнение, Opus One е една от най-добрите и прочути винарни в Калифорния.

Всички от този производител
Калифорния

Калифорния

Калифорния е най-големият и най-важен винен регион в САЩ. Простира се на впечатляващите десет градуса географска ширина, което неминуемо предлага разнообразие от климатични и микроклиматични условия. А като се добави и релефното многообразие - планини, долини, равнини и плата, става ясно, че тук е налице еди наистина изумителен избор от тероари. Лозарската история на държавата датира от 18-ти век, когато заселниците и мисионерите си проправят път към западното крайбрежие. Калифорнийските вина обаче достигат световна известност едва през последните няколко десетилетия - и най-вече след Парижката присъда от 1976 г., когато в сляпа дегустация калифорнийските представители и при белите, и при червените вина печелят безапелационно пред френските. Днес Калифорния е домакин на някои от най-големите винарски компании в света, както и на някои бутикови изби с култови и скъпи вина, обект на ценителски и колекционерски търсения. Основните сортове, отглеждани в Калифорния, са каберне совиньон и шардоне, но напоследък успешно се налагат и вината от Pinot Noir, Merlot и Syrah. Може би най-отличителният и тероарно изразен сорт в Калифорния (и в САЩ като цяло) е Zinfandel (Primitivo в Италия), намерил тук прекрасни условия за развитие. По-хладните и северни региони, по-близо до атлантическия бряг (Sonoma), са по-подходящи за охлаждане на Пино Ноар и Шардоне, докато навътре - Napa - е дом на най-известните червени вина в Калифорния на основата на каберне совиньон.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю