Безплатна доставка над 119лв

Палменто Био, Сицилия 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0310

Palmentо в миналото е било наричано мястото, в което гроздето се е пресувало, преди да се подложи на ферментация. Виното е от биологично отглеждани лозя, на възраст между 60 и 100 години, букет от типични за Сицилия сортове.

Алк. 12.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Череша Череша
 • Виолетки Виолетки

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Вино ди Анна

Вино ди Анна

Anna Martens и Eric Narioo започват да правят заедно вино, на северния склон на вулкана Етна в Сицилия. През 2010 година купуват първото си лозе със стари насаждения Nerello Mascelese и една 250 годишна винарна. Така започва съществуването си Vino di Anna. Днес те притежават 6 хектара земя, а стопанството е биодинамично. Разширяват винарната и заравят 9 грузински квеври за винификация и зреене. Почвите са черни, плодородни и богати на минерали. Вулканът е действащ и често посипва лозята с пепел. Те са разположени на тераси. на висока надморска височина (600-1200 метра), а климатът изненадва със своите крайности. Етна е предизвикателно място за лозарство. Vino di Anna прави натурални вина с максимално използване на ръчен труд. Лозята са alberello (храсти) и варират на възраст от 60 до над 100 години. Вината са направени с минимална намеса, естествени дрожди, без добавки, без филтриране и избистряне. Резултатът: кехлибарено-бели вина с изящна структура и пикантни червени с усещане за билки.

Всички от този производител
Сицилия

Сицилия

Гърците, финикийците, арабите и италианците са властвали над Сицилия. Въпреки че гърците въведоха своите усъвършенствани лозарски техники, сицилианците произвеждат вино от 4000 г. пр.н.е. Сухият и топъл климат се характеризира с редовно слънчево греене и умерени валежи, подходящи за производството на вино. Сухите условия намаляват вероятността от гниене и мухъл, особено в райони, целунати от крайбрежния бриз. Това прави Сицилия основен кандидат за биологично земеделие. Маслините, цитрусите и зърнените култури изтласкват селскостопанския сектор отвъд виното. В миналото обаче фермерите са избирали по -високи добиви, което превръща Сицилия в център за по-достъпни вина. Региони с наследство като Марсала поставиха сицилианското вино на картата. Винените традиции във всеки от регионите на острова, от Витория до връх Етна, са силни. През 80 -те години възраждането на интереса донесе подобрения в лозарството и винопроизводството. Днес Сицилия се превръща в едни от най -вълнуващите етикети в Италия.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю