Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Каберне Совиньон Вила Велис

Каберне Совиньон Вила Велис 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5557

Виното е ферментирало в иноксови съдове и отлежава за 6 месеца в бутилка преди излизане на пазара. Зрели и интензивни аромати на касис, черница, черна череша и боровинка се допълват от приятна пикантност на финала. Добре балансирано тяло и структурирани танини. Каберне Совиньон с потенциал за отлежаване и развитие в бутилка, което ще продължи да изненадва с времето. Подходяща комбинация с бавно сготвени месни ястия, зрели сирена, червени меса на грил и разядки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Вила Велис

Вила Велис

Velis Vineyards е уникален Българо-Немски винен проект, който се заражда от любов към виното, природата и изкуството. За производителите от Вила Велис, виното е най-благородното въплъщение на духа на природата, използвайки думите на немския драматург Фридрих Хебел. Историята започва през 2010г., когато те започват рекултивиране на стари лозя в Горнотракийската низина, които са били изоставени без надзор за дълго време. Днес в България Velis Vineyards отглежда традиционни френски сортове грозде - Совиньон Блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Пино Ноар, Сира, Пети Вердо и Мерло в Западна Тракийска низина и винифицират в собствената им винарска изба Вила Велис, в с. Карабунар. В Германия отглеждат Ризлинг, Шардоне и Пино Ноар , които обработват в собствени модерни изби във Flörsheim-Dalsheim. Основният приоритет на Velis Vineyards е високо качество на гроздето. За постигането му, максималните добиви са ограничени до 5000 кг на хектар, а гроздето се бере изцяло ръчно в касетки от 10кг. За серията Heaven’s Door, българското грозде се транспортира чрез хладилни превозни средства до избата в Райнхесен, където гроздето се винифицира и отлежава във френски дъбови бъчви. Нежната и деликатна обработка на гроздето е тайната на елегантните вина на Velis Vineyards. Серията Velis Vineyards са бели, розе и червени със солиден потенциал за отлежаване. Те впечатляват със структура, разнообразие от вкусове и потенциал да изненадват във времето. Резервите отлежават във френски дъбови бъчви за 12 месеца и затова се отличават с меки и кадифени танини, които галят небцето. Последващото отлежаване на червените вина в бутилка, също допринася за перфектния баланс на вината и тяхната комплексност. Villa Velis е българската серия вина, произведени от български технолози в непосредствена близост до лозята в Карабунар. Тази серия включва бели вина от сортовете Совиньон Блан и Шардоне, Розе от Пино Ноар, както и червени вина, едносортови и блендове, от Каберне Совиньон, Сира, Пети Вердо и Мерло.. Вината от серията HEAVEN'S DOOR са основно блендове. Червени вина от Каберне Совиньон, Мерло и Сира или Розе от Сира и Мерло - виното впечатлява с основните си плодови вкусове, а пропорциите на конкретните сортове варират всяка година, за да получим хармонично вино, съобразено с климата и реколтата. За пълно балансиране на вкусовете, червените HEAVEN'S DOOR имат кратък контакт с френски дъбови бъчви. Вината от тази серия са от българско грозде, но се винифицират в Германия. От 2021 Вила Велис приема гости за дегустации, като имат и добре развита хотелска и ресторантска част.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю