Обслужване на клиенти: 0700 20 202
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Вайнгут Питнауер "Панобиле"

Вайнгут Питнауер "Панобиле" 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1026

33.3% Блауфранкиш, 33.3% Цвайгелт, 33.3% Сен Лорен е класически за Австрия купаж. Гроздето е подбрано от най-добрите лозови масиви на избата. Отделните сортове ферментират самостоятелно. Ферментацията протича с диви дрожди в иноксови съдове. Виното отлежава в големи дъбови бъчви с големина 500 литра в рамките на 18 месеца.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Вайнгут Питнауер

Вайнгут Питнауер

Винарна Gerhard and Brigitte PITTNAUER се намира в градчето Gols, окръг Neusiedl am See, област Burgenland, Австрия. Обработват се 18 хектара с 90% червено грозде. Почвите са предимно пясъчно-глинести. През последните 6 години са пресадени 6 хектара, главно със сорта St. Laurent. Безкомпромисни в качеството, семейство Pittnauer си създават лоялна база клиенти - у дома и зад граница, и печелят награди. Техните Pinot Noir и St. Laurent, които съвсем не са от най-лесните за гледане, се радват на чувствителната ръка на Gerhard Pittnauer и са сред най-добрите Австрийски вина - ежегодно. От 2006 година винарната е сертифицирана като биопроизводител. Gerhard казва: “Обичам вина сведени до есенцията си - и при правенето, и при пиенето.

Всички от този производител
Блауфранкиш

Блауфранкиш

Blaufrankisch е червен винен сорт грозде с черна ципа, отглеждано широко в Австрия и Унгария и в по-малка степен в съседните Германия, Словакия, Чехия, Хърватия, дори България. В Австрия Blaufrankisch е най-разпространен в Бургенланд и е вторият най-популярен сорт червено вино след Zweigelt, който всъщност е кръстоска на Blaufrankisch с другия австрийски червен сорт Saint-Laurent. Характерно за гроздето е, че узрява късно и дава щедри добиви, но се нуждае от топла среда, за да узрее напълно. Това, разбира се, обяснява разпространението му в лозаро-винарски райони в близост до топлата Панонска равнина. Вината Blaufrankisch са интензивно оцветени и имат изявен плодов профил с аромати на пиперливи подправки и червени и черни череши. А тези, направени около Нойзидлерзее и в Судбургерланд, могат да бъдат особено пикантни и с плътно тяло.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю