Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
Совиньон Блан "Атитюд"

Совиньон Блан "Атитюд" 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1504

Совиньон Блан от красивите лозя на Touraine - сърцето на долината на Лоара. Атитюд е вино с изразен сортов характер. Виното е чудесно за самостоятелна консумация, като аперитив, но също така в комбинация с всякакви видове зелени салати, ястия с морски дарове или сирена.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Паскал Жоливе

Паскал Жоливе

Domain Pascal Jolivet е основана през 1987 г. и е една от най-динамично развиващите се в долината на Лоара във Франция. Разположена в Sancerre, избата притежава около 500 декара първокласни лозя - както в Sancerre, така и в Pouilly-Fumé. Интересен факт е, че Pascal Jolivet всъщност има семейни традиции, свързани с виното и лозарството - дядо му Lucien Jolivet е местен производител, който преди повече от 60 години използва наименованието Blanc-Fumé върху етикетите на бутилките си. В директен превод името означава „опушено-бяло“, което резонира с опушено-сивия оттенък на цвета на гроздето, когато узрее, както и ароматите на барут, типични за виното от този тероар. Тази нестандартна традиция в етикетирането днес внукът отново възвръща и от 2018 г. вината на Паскал от апелация Pouilly-Fumé носят името Blanc-Fumé. Паскал Жоливе твърдо вярва в природата и нейната сила и практикува щадящи екологични техники, както в лозето, така и в избата. Философията на имението е да позволи на природата да поеме по своя път и само да я подпомага при нужда. Ферментацията се провежда с диви дрожди в резервоари от неръждаема стомана с терморегулация.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон блан в региона на Марлборо, Нова Зеландия е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия Совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на Совиньона изначално - той е директен, ароматен сорт, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбител. Типичният класически Совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до грейпфрут, бяла праскова, бъз и дори езотeричните pipi de chat (напишкано от котка), чемшир и бръшлян.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю