Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Пино Ноар Помар Премие Крю "Ле Жаролие"
Пино Ноар Помар Премие Крю "Ле Жаролие"

Пино Ноар Помар Премие Крю "Ле Жаролие" 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0564

Вината от Pommard са едни от най-емблематичните червени за Бургундия. Гроздето се бере на ръка, а част от виното - около 30% -  отлежава в нови дъбови бъчви. Този процес продължава до 18 месеца, след което виното се бутилира, без да бъде филтрирано.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Череша Череша
 • Дим Дим
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Червени меса Червени меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Жан-Марк Боайо

Жан-Марк Боайо

Jean-Marc Boillot е внук на Etienne Sauzet и е бил винар при Olivier Leflaive. С такъв произход и опит, не трябва да Ви изненадва, че прави изключителни вина. Той е от малкото във Бургундия, които правят отлични, и бели, и червени. Основава свое имение през 1985 година, с наета земя, но бързо прибавя парцели в наследство от дядо си (Volnay и Pommard) и от баба си (белите, които са една трета от Domaine Etienne Sauzet). Всички бели, с изключение на Grand Cru, се винифицират по еднакъв начин: пресоване на цели чепки, преседяват за 24 часа, след това направо в 25 - 30% нови бъчви, разбъркване, веднъж седмично на утайките и бутилиране преди следващата реколта. Те са чисти, свежи, атрактивни вина. Червените се отделят на зърна и минават през судена баня, преди ферментация. Следват 13 месеца стареене в 50% нови бъчви и още 6 месеца зреене в резервоар преди виното да бъде бутилирано.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю