1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Совиньон блан
 6. Совиньон Блан Рабит Айлънд Гийсен

Совиньон Блан Рабит Айлънд Гийсен 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 2942

Виното е силно, живо и пикантно. Коприва, гуава и минерални аромати и вкусове дефинират виното, прекрасни висока киселинност, оставяща продължително впечатление.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Зайфрид

Зайфрид

Семейство Зайфрид се занимава с винопроизводтсво от 1976 год насам. Портфолиото им включва богати Шардонета, цветни Ризлинги, живи Совиньон Блани, топли Пино Ноар и интензивни десертни вина. Слънце и синьо небе целогодишно, наблизо планини, езера, гори и плажове, най-красивият регион, произвеждащ вино в Нова Зеландия – това е Нелсън. Спокойни, ледени зими, дълги, сухи лета, хладни есенни нощи, комбинирани с най-много часове слънцегреене в Нова Зеландия – това е Нелсън. Безупречни условия, заедно със специално селектирани лозови парцели, предлагащи редица почви от чакъл до тежък алувиален клей и климат, сякаш създаден за производството на богати, елегантни, сортови вина. Историята на Зайфрид започва през 1973, когато австриецът Херман Зайфрид и неговата новозеландска съпруга Агнес започват да осъществяват мечтата си да правят вино в Нелсън. От много скромното начало, когато Херман работи до късна нощ в лозята до днес, когато и трите им деца вече са се завърнали, за да изигратя своята роля в семейния бизнес, Зайфрид Естейт е компания, отдадена на качествено винопроизводство, най-доброто, което Нелсън може да преложи.

Всички от този производител
Нелсън

Нелсън

Нелсън е разположен на върха на Южния Остров на Нова Зеландия и е заобиколен от планини на изток, запад и юг, а на север Тазманийско море. Климатъте мек, с приятни зимни дни, но хладни нощи със скреж. През лятото температурите достигат до 30 градуса в много топли дни, със следобедни бризове, осигуряващи умерен и темриран климат на региона. Но слънцегреене е най-значими, средно 2700 часа слънце на година, Нелсън е най-слънчевият регион в Нова Зеландия. През 60те и 70те години на миналия век, Нелсън е добре познат със земеделието, като основните култири били хмел, тютюн и ябълки. Нелсън бил също така град на занаятчии, като дори и днес се счита за столицата на изкуството в Нова Зеландия. Нелсън е дом на 25 винарни, всички фамилна собственост. Регионът получава световно признание за ароматните сортови вина, произвеждани тук.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон блан в региона на Марлборо, Нова Зеландия е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия Совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на Совиньона изначално - той е директен, ароматен сорт, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбител. Типичният класически Совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до грейпфрут, бяла праскова, бъз и дори езотeричните pipi de chat (напишкано от котка), чемшир и бръшлян.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю