1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Рафаел Мидоар Креман Лоара Брут NV

Рафаел Мидоар Креман Лоара Брут NV

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3644

Рафаел Мидоар е пето поколение винар който притежава 27 хектара лозя в района на Туран,близо до замъците Шамбор и Шеверни по поречието на р.Лоара. Възрастта на лозята е между 5-35 години които са засадени върху глинести-кремъкови почви като 20 хектара са засадени с бели сортове и 7 с червени.Климатът е по-мек,с повече сухи месеци. Креман е типично пенливо вино за областта направено по традиционния метод с вторична ферментация в бутилка.Състава на виното е 70% Шенин Блан,20% Шардоне и 10% Каберне Фран.Средната възраст на лозята е 30 години. Целият процес е природосъобразен и щадящ към лозаята и почвите.Брането става ръчно след което имаме традиционна винификация в иноксови съдове за 9 месеца и отлежаване между 20-24 месеца дъбови съдове. Креман на Рафаел Мидур е изпъстрен с малки,наситени мехурчета и деликатна устойчив мус.На нос се открояват акациеви нотки и цвят на жасмин подкрепен с мек,ванилен послевкус и лека ментова свежест. Вкусът е объл,с прекрасни,наситени,маслени мехурчета. Подходящо за аператив,но и за цялостни ястия или нискокиселинни десерти. Сервирайте между 6-8 градуса!

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Акация Акация
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Мента Мента

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

РАФАЕЛ МИДОАР

РАФАЕЛ МИДОАР

Рафаел Мидур е пето поколение винар който притежава 27 хектара лозя в района на Туран,близо до замъците Шамбор и Шеверни по поречието на р.Лоара. Възрастта на лозята е между 5-35 години които са засадени върху глинести-кремъкови почви като 20 хектара са засадени с бели сортове и 7 с червени.Климатът е по-мек,с повече сухи месеци.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю