Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Червено Ботълд Опиниън
Червено Ботълд Опиниън

Червено Ботълд Опиниън 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4082

Червеното вино носи лаконичното име "Red" и етикетът онагледява прекрасно идеята за вината в тази линия: дали купажни или едносортови, дали от местни или интернационални сортове, с всяка реколта да се покаже нов прочит на българското червено вино.
Реколта 2021 е купаж от 57% рубин, 23% Мелник 55 и 20% Мелник 82.
Сортовете отлежават поотделно в употребявани френски бъчви за 6 месеца и след това – още 6 като вече готов бленд. Виното е бутилирано на 14.12.2021. без обработки и филтруване и в момента си почива в общо 605 бутилки, приготвяйки се да ви се представи в най-добрата си светлина. Дали тя е плодова, землиста, елегантна или самородна не сме сигурни, знаем само, че тя е всичко друго освен лаконична. Консумирайте на 16-18 градуса. С отворен ум и сърце.
Подходящи храни: българска кухня – свински, телешки или говежди меса на грил или тиган, кюфтета, капама, сушени меса, фета сирене, различни гювечета, баница с кайма и праз, ястия с гъби.

 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Подправки Подправки
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Меки сирена Меки сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Проект Bottled Opinions

Проект Bottled Opinions

Bottled Opinions e проект на енолога Десислава Хитова и винения дегустатор и журналист Яна Петкова. Замислен като женски винен проект, Bottled Opinions е най-вече изразяване на мироглед, откривателство и разместване на границите. Идеята ни е всяка година да подбираме сортове от различни лозя в страната и да ги претворяваме така, както искаме да ги покажем на публиката. Искаме да правим вина извън масовите, натурални, със стил и визия, които да провокират сърцето и ума. Главната роля играе Десислава Хитова, защото без нейните познания и ръце нямаше да съществуваме. Поддържащата роля се изпълнява от Яна Петкова, която дава приноса си в маркетинговите дейности по проекта.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю