Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Червено Ботълд Опиниън

Червено Ботълд Опиниън 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4082

Червеното вино носи лаконичното име "Red" и етикетът онагледява прекрасно идеята за вината в тази линия: дали купажни или едносортови, дали от местни или интернационални сортове, с всяка реколта да се покаже нов прочит на българското червено вино.
Реколта 2021 е купаж от 57% рубин, 23% Мелник 55 и 20% Мелник 82.
Сортовете отлежават поотделно в употребявани френски бъчви за 6 месеца и след това – още 6 като вече готов бленд. Виното е бутилирано на 14.12.2021. без обработки и филтруване и в момента си почива в общо 605 бутилки, приготвяйки се да ви се представи в най-добрата си светлина. Дали тя е плодова, землиста, елегантна или самородна не сме сигурни, знаем само, че тя е всичко друго освен лаконична. Консумирайте на 16-18 градуса. С отворен ум и сърце.
Подходящи храни: българска кухня – свински, телешки или говежди меса на грил или тиган, кюфтета, капама, сушени меса, фета сирене, различни гювечета, баница с кайма и праз, ястия с гъби.

 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Подправки Подправки
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Меки сирена Меки сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Проект Bottled Opinions

Проект Bottled Opinions

Bottled Opinions e проект на енолога Десислава Хитова и винения дегустатор и журналист Яна Петкова. Замислен като женски винен проект, Bottled Opinions е най-вече изразяване на мироглед, откривателство и разместване на границите. Идеята ни е всяка година да подбираме сортове от различни лозя в страната и да ги претворяваме така, както искаме да ги покажем на публиката. Искаме да правим вина извън масовите, натурални, със стил и визия, които да провокират сърцето и ума. Главната роля играе Десислава Хитова, защото без нейните познания и ръце нямаше да съществуваме. Поддържащата роля се изпълнява от Яна Петкова, която дава приноса си в маркетинговите дейности по проекта.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю