Безплатна доставка над 119 лв.
Ред Чърч Гранд Суверен

Ред Чърч Гранд Суверен 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 4019

Лозoвият масив се намира в региона на Перущица, в полите на родопската яка. Насажденията са на площ от 200 декара – френски благородни лозя - Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Мавруд.

И избата и самите лозя са бутикови. Марката Гран Суверен носи в себе си символика: виното, като независим водач, като суверен, което идва от като една изба, в която няма компромиси с качеството.

Купажът в реколта 2018 е Merlot – 50 % Cabernet Sauvignon – 20 % Cabernet Franc – 15% Mavrud– 15 %.

Първата атака разкрива нотки на черни узрели плодове, тютюн, подправки и ванилия. Вкусът е богат, плътен и разгръщащ се, характеризиращ се с отлична кадифена танинова структура. Мощен и елегантен финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Ред Чърч Естейт

Ред Чърч Естейт

Червената църква е разположена в долина в подножието на Родопите, на 12 километра от Пловдив - в близост до повечето известни български изби като Старосел, Вила Устина, Беса Вали. Някога през това село е минавал древен римски път, който е свързвал Филипопол с Виа Егнатия и градовете от Егейско море. Една от най-старите църкви на Балканите - Червената църква / построена през 4 век / е само на 2 км. от имота. Водещото мото на енолога на Червената църква Алекс Канев е „Предизвикателствата, които природата ни налага, ме вдъхновяват да покажа най-добрия си потенциал“. Биографията му включва натрупан опит в Анжел Естейт, както и собствената марка вина АК. В портфолиото на "Red Church" ще открием серията "Суверен" - думата е взаимствана от старофренски soverain, което произлиза от латинската дума superanus, което означава „горе“. Това е заглавие, което може да се дава на хора в различни категории, а напоследък също означава независимост.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю