Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Ред Чърч Селексион Индивидюел

Ред Чърч Селексион Индивидюел 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 4020

Лозoвият масив се намира в региона на Перущица, в полите на родопската яка. Насажденията са на площ от 200 декара – френски благородни лозя - Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Мавруд.

И избата и самите лозя са бутикови. Марката Гран Суверен носи в себе си символика: виното, като независим водач, като суверен, което идва от като една изба, в която няма компромиси с качеството.

Selecion Individualle е изключителен израз на творчеството на идеолога на избата Алекс Канев. Във виното са въплатени качествата на най-доброто грозде от собствени лозя Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. Отлежава в 100% нови френски барици за период от 18 месеца. Вино с голям потенциал за отлежаване. Подходящо за специални поводи.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Ред Чърч Естейт

Ред Чърч Естейт

Червената църква е разположена в долина в подножието на Родопите, на 12 километра от Пловдив - в близост до повечето известни български изби като Старосел, Вила Устина, Беса Вали. Някога през това село е минавал древен римски път, който е свързвал Филипопол с Виа Егнатия и градовете от Егейско море. Една от най-старите църкви на Балканите - Червената църква / построена през 4 век / е само на 2 км. от имота. Водещото мото на енолога на Червената църква Алекс Канев е „Предизвикателствата, които природата ни налага, ме вдъхновяват да покажа най-добрия си потенциал“. Биографията му включва натрупан опит в Анжел Естейт, както и собствената марка вина АК. В портфолиото на "Red Church" ще открием серията "Суверен" - думата е взаимствана от старофренски soverain, което произлиза от латинската дума superanus, което означава „горе“. Това е заглавие, което може да се дава на хора в различни категории, а напоследък също означава независимост.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю