Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Ред Чърч Селексион Индивидюел
Ред Чърч Селексион Индивидюел

Ред Чърч Селексион Индивидюел 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 4020

Лозoвият масив се намира в региона на Перущица, в полите на родопската яка. Насажденията са на площ от 200 декара – френски благородни лозя - Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Мавруд.

И избата и самите лозя са бутикови. Марката Гран Суверен носи в себе си символика: виното, като независим водач, като суверен, което идва от като една изба, в която няма компромиси с качеството.

Selecion Individualle е изключителен израз на творчеството на идеолога на избата Алекс Канев. Във виното са въплатени качествата на най-доброто грозде от собствени лозя Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. Отлежава в 100% нови френски барици за период от 18 месеца. Вино с голям потенциал за отлежаване. Подходящо за специални поводи.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Ред Чърч Естейт

Ред Чърч Естейт

Червената църква е разположена в долина в подножието на Родопите, на 12 километра от Пловдив - в близост до повечето известни български изби като Старосел, Вила Устина, Беса Вали. Някога през това село е минавал древен римски път, който е свързвал Филипопол с Виа Егнатия и градовете от Егейско море. Една от най-старите църкви на Балканите - Червената църква / построена през 4 век / е само на 2 км. от имота. Водещото мото на енолога на Червената църква Алекс Канев е „Предизвикателствата, които природата ни налага, ме вдъхновяват да покажа най-добрия си потенциал“. Биографията му включва натрупан опит в Анжел Естейт, както и собствената марка вина АК. В портфолиото на "Red Church" ще открием серията "Суверен" - думата е взаимствана от старофренски soverain, което произлиза от латинската дума superanus, което означава „горе“. Това е заглавие, което може да се дава на хора в различни категории, а напоследък също означава независимост.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю