1. Начало
 2. Вино
 3. Гравнер Рибола Джала

Гравнер Рибола Джала 2010

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0859

Виното е от местният сорт Рибола, който расте по тези земи от хиляди години. Ферментацията протича в грузински амфори, които се заравят във земята. Виното прекарва още 5 месеца в амфорите, преди да бъде пренесено в славонски дъб, където прекарва 6 години.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Гравнер

Гравнер

Йошко Гравнер е водещ винопроизводител в региона Collio Goriziano, на границата на Североизточна Италия и Словения. Винарната е известна със своите уникални, дълголетни вина, произведени по древни методи. Собствените лозя се простират на 32 хектара. Акцентът е върху сорта Ribolla, който представлява 85 процента от насажденията. Отглеждат се и сортовете Pignolo, Мерло, Каберне Фран. Производството във винарната следва лунните фази - например вината се бутилират само по време на намаляваща Луна. За ферментацията се използват големи амфори като се спазват древните техники на винопроизводството. Белите вина съставляват около 85% от производството на имението. Вината отлежават в дъбови бъчви с различни размери в продължение на много години, така че датите за пускане на повечето вина са от 7 до 10 години и повече от датата на прибиране на реколтата.

Всички от този производител
Фриули-Венеция Джулия

Фриули-Венеция Джулия

Фриули -Венеция Джулия, регион (регион) на североизточна Италия, граничещ с Австрия на север, Словения на изток, Адриатическо море на юг и регион Венето на запад. Той има площ от 3030 квадратни мили (7 847 квадратни километра), обхващаща провинция (провинции) Удине, Порденоне, Гориция и Триест. На север плътната стена на Карническите Алпи, счупена само от прохода Монте Кроче (Plöcken) и ниското седловина Тървизио, образуват впечатляващ фон към долината на река Талиментан, сърцето на Фриули. Южната част на региона е ниска крайбрежна равнина, част от нея заета от плитките лагуни Градо и Каорле. На югоизток тази част от бившата Свободна територия на Триест, която сега е неразделна част от Италия, се простира като тесен коридор, между варовиковото плато Карсо (Крас) и Адриатическо море, чак до град Триест. Регионът варира в терени от скалисти възвишения и предпланини на север до сухи или блатисти низини на юг. Валежите на север - най -високите в Италия - благоприятстват развитието на естествени ливади за добитък, а шунката и млечните продукти във Фриули са известни. Сега, когато италианските винопроизводители южно и западно от Фриули също са усвоили изкуството да правят пресни, плодови бели вина, обаче, особено тези от Алто Адидже, техните колеги в Collio и Colli Orientali трябва да се опитат да оправдаят ценовата си премия, обикновено, но не е задължително с по -голямо използване на малки дъбови бъчви. Стандартът на винопроизводството тук обикновено е много висок и добивите са относително ниски, дори ако цената за това е, че вината могат да имат забележително подобен вкус.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю