Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Себастиано Пасито 0.500 (десертно)

Себастиано Пасито 0.500 (десертно) 2001

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0463

Използва се метод passito (гроздето се оставя да стафидира) само през най-добрите години и в много лимитирани количества. Лозовият масив е Gaiole, близо до Сиена. Ферментацията е спонтанна в дъбови бъчви и виното отлежава над година отново в тях.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Малвазия

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Мед Мед
 • Карамел Карамел
 • Цитрусова кора Цитрусова кора

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Шоколад Шоколад
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Научи повече за продукта

Риечине

Риечине

Имотът е бил собственост на близкия манастир Badia a Coltibuono от XII до XX век. През 1971 година, англичанинът John Dunkley с италианската си съпруга Palmina Abbagnano, купуват първоначално 1.5 хектара земя. Те възстановяват старата каменна вила и започват да презасаждат лозята. Първата реколта е Vino Rosso - само 100 бутилки. От 2015 година имението се разширява до повече от 20 хектара, всички в Gaiole, Chianti, провинция Siena и сертифицирани органично. Riecine се радва на парцели, предлагащи оригинална мозайка от тероари, която прави вината уникални и рядко срещани. Използват се естествени дрожди с дълга и бавна ферментация в циментови резервоари. Всеки парцел се винифицира отделно, за да се запази неговата индивидуалност. Винарната е разположена на 480 метра над морското равнище, което допълнително допринася за фантастичната елегантност и свежест на вината.

Всички от този производител
Тоскана

Тоскана

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю