Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Бееренауслезе Терасен (десертно) 0.375мл.

Бееренауслезе Терасен (десертно) 0.375мл. 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0432

Сладко и елегантно вино, всеки сорт в купажа допринася за невероятния му характер. Ризлинг - деликатен и плодов характер, Риванер (Мюлер-Тургау) - за свежест и финес, а Пино Блан придава комплексност и структура.

Алк. 10 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Мед Мед
 • Зелени подправки Зелени подправки
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Шоколад Шоколад
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Домейн Вахау

Домейн Вахау

Долината Wachau е в Австрия, западно от Виена, по течението на Дунав. Близо 440 хектара лозя се отглеждат от членовете на този кооператив, което е 30 процента от цялата област Wachau. Тези лозя се намират на стръмни тераси, подсилени със стари каменни стени и са обявени за част от световното културно наследство. Известни имена като Achleiten, Kollmitz, Loibenberg и Tausend-Eimer-Berg са част от лозята на Domäne Wachau и го правят единствената винарска изба с вина от всички най-престижни места в региона. Domäne Wachau се стреми към най-високо качество и като член на асоциацията Vinea Wachau Nobils Districtus произвежда вина от категориите Steinfeder, Federspiel и Smaragd. Гроздето се добива от собствените им лозя и не се допуска закупуването на грозде, мъст или вино извън Wachau. Днес, винарната е един от десетте най-добри производители на бяло вино в Австрия.

Всички от този производител
Вахау

Вахау

Вахау е малък, но важен винен район на река Дунав в Северна Австрия. Един от най-известните и уважавани винарски региони в света, Вахау е известен със своя плътен, Грюнер Велтлинер и богатия, стоманен ризлинг. Грюнер Велтлинер от Вахау е може би най -емблематичният от всички австрийски стилове вино. Пикантни, ароматни и интензивни, тези вина са белязани с пикантни цитрусови нотки и бял пипер. Съседните Кремстал и Камптал са единствените други региони (в Австрия или извън нея), които могат да произвеждат Грюнер Велтлинер по този начин. Термините Steinfeder, Federspiel и Smaragd често се срещат върху бутилки с бяло вино от региона. Тази тристепенна класификация е разработена от производителите в региона като начин за комуникиране на стила на техните вина, извън региона и сорта грозде. Повечето лозя са разположени на стръмни (често терасовидни) склонове над Дунав - естествено слънчево място, където топлите летни температури се стабилизират леко от реката отдолу. Най-ароматните вина идват от лозя, разположени на южни тераси. Стръмните брегове на Вахау могат лесно да бъдат сбъркани с тези на германския Мозел, дори и вината да са различни. Класическият ризлинг от Вахау има по -богат, узрял и по -тропически вкус от аналозите на по -хладния, влажен Мозел. Те имат много повече общо с по -богатите ризлинги от Елзас и Пфалц. Климатът на Вахау и наистина цяла Северна Австрия е повлиян от две драматично различни климатологични зони: студените Източни Алпи на запад и топлата Панонска равнина, която доминира Унгария на изток. Като цяло австрийският климат е определено континентален, с топло лято и студена зима, но по бреговете на Дунав преобладава по -умерен мезоклимат. Видовете почви играят важна роля в лозята Вахау Те са съставени предимно от пясък, чакъл и льос, пренасяни надолу по течението на река Дунав в продължение на много хилядолетия. Присъства и специален вид гнайс, известен като "gföhler", за който се казва, че носи известна минералност на вината

Всички вина от този регион
Ризлинг

Ризлинг

Ризлинг е бял ароматен сорт грозде, което произвежда вино в цялата гама - от ботритизирани сладки (едни от най-добрите в света) до сухи и полусухи вариати, с пленителни аромати на цитруси и костилкови плодове, както и типичния петролен аромат, който в определени тероарни изяви може да доминира чувствително. Родината на Ризлинга може да се каже, че са долините на реките Рейн и Мозел в Германия - сортът харесва по-хладното време. Естествено тук са и основните винени региони на страната (Мозел, Райнхесен, Райнгау, Пфалц). Лозята са разположени по стръмните хълмове, затрудняващи механизираната обработка, затова тук лозарските дейности са основно ръчни. Вината от тези райони са свежи и с ясно изразена киселинност. Ризлингът в Германия обаче съвсем не е основният сорт, всъщност друг е виненият регион, в който този сорт е най-разпространен - и това е Елзас във Франция (или Алзас, както го произнасят французите). За разлика от немския ризлинг, френският е по-наситен и пищен благодарение на спецификата на микроклимата там - планината Вогези предоставя защита от северните ветрове и студове, а слънцето е по-щедро в този по-южен регион. Извън тези държави може би Австрия също се представя с интересен прочит на този често наричан цар на белите сортове, а също и в някои държави от Новия свят се правят успешни опити с него.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю