1. Начало
 2. Вино
 3. Розе Галика, Кот дю Русийон, Домейн Лафаж

Розе Галика, Кот дю Русийон, Домейн Лафаж 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1628

Ръчен гроздобер в края на септември. Лозята са 50-75 годишни. Деликатно и бавно пресоване. Ферментация при 18°C и отлежаване на виното, заедно с утайките за още 3 месеца.

Алк. 12,5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Домен Лафаж

Домен Лафаж

Повече от два века семейството на Жан-Марк Лафаж отглежда грозде в Русийон, но цели шест поколения минават, докато именно Жан-Марк прекратява практиката на продажба на гроздето на местната кооперация и създава домейн. Той и съпругата му енолог, Елиан, основават Domaine Lafage през 1996 г. и днес имението се простира на около 138 хектара лозя в Русийон, с парцели в долината Агли, Аспрес и Перпинян. Eliane и Jean-Marc са специализирани в отглеждането на стари лозя, които придават подчертана минералност и концентрация на техните вина.Жан-Марк и Елиан трупат опит в Южна Америка, САЩ (Калифорния), Южна Африка и дори в Австралия. Стартират със 36 хектара собствени терени, разпръсната между Перпинян, Канет ен Русийон и Мори и постепенно увеличават земите си. Долината Агли, известна с останките от замъците на катарите, в които все още личи бившето великолепие, е един от най-вълнуващите тероари в Европа. Регионът е известен предимно с червените, но не трябва да се подценяват и белите вина - особено Grenache Blanc на Domaine Lafage.

Всички от този производител
Лангедок-Русийон

Лангедок-Русийон

Лангедок е бил важен център за винопроизводство в продължение на няколко века, като пристанището Сете и връзката с Атлантическия океан през 17 -ти век Canal du Midi осигуряват ключови търговски пътища. Връщайки се назад, има доказателства за римско винопроизводство в района. Руините на винарска изба от първи век се намират близо до Клермон на запад от Монпелие. Средиземноморският климат и изобилната земя с почви, вариращи от скалист пясък до гъста глина, отдавна се смятат за много подходящи за производството на вино. Наследството на Лангедок-Русийон обаче често се пренебрегва в съвременната епоха, тъй като регионът придоби репутация за производство на количество над качество. Днес лицето на виното Лангедок-Русийон е драстично променено. Засадени са по -жизнеспособни сортове грозде, а имена като St Chinian, Faggères, Corbières, Pic St Loup и Terrasses du Larzac са все по -известни сред сомелиерите и любителите на виното - а вината често се предлагат като страхотно съотношение цена-качество във винените листи на най-добрите ресторанти.

Всички вина от този регион
Абростин

Абростин

Абрустин (Abrostine) е древен и почти изчезнал сорт грозде за червено вино от Тоскана. Днес само един производител, Podere Santa Felicità, прави вино от този сорт. То носи името Sempremai Sorte, символизиращо несигурността на съдбата на Абрустин. Sempremai е съставено от две италиански думи - sempre ("винаги") и mai ("никога"), докато sorte означава "съдба". Сортът чудесно се комбинира с местните тоскански специалитети - pasta alla buttera (паста с пене с италианска наденица и домати), печен патладжан с чесън, както и с отлежал пармезан.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю