1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Розе Пино Ноар & Кортезе Киара Ла Сколка

Розе Пино Ноар & Кортезе Киара Ла Сколка 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2852

Вино, което носи името на собственичката на избата, Киара Солдати. Създадено с много грижа, балансиран бленд получен от прочутия местен бял сорт Кортезе и Пино Ноар.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Ла Сколка

Ла Сколка

Имението La Scolca е закупено между 1917 и 1919 г. от прадядото на Джорджо Солдати, който днес ръководи компанията заедно с дъщеря си Киара. Името на имота La Scolca идва от „Sfurca“ или „Поглед в далечината“ (къщата някога е била наблюдателен пост) и е в унисон с визията на семейство Солдати за бъдещето на имота. През 1919 г. земята е била използвана за производство на зърно, а останалата част е била покрита с гора. Семейство Солдати променя пейзажа и съвсем нестандартно засажда лозя с белия сорт Кортезе в район, традиционно използван за отглеждане само на червено грозде. Тази далновидност обаче се отплаща - скоро производството се превръща в голямо предприятие. La Scolca е най-старата компания в областта под управлението от едно и също семейство, но може би и най-модерната. Семейство Солдати се доказва като иновативен предприемач, чието производство прославя регион „Гави“ и гроздето Кортезе не само в Италия, но и по света.

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю