Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Волне Руж Стари Лозя Пино Ноар Винсен Жирардин
Волне Руж Стари Лозя Пино Ноар Винсен Жирардин

Волне Руж Стари Лозя Пино Ноар Винсен Жирардин

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4495

Този Пино Ноар идва от 85 годишно лозе с премиер крю статут, в легендарното село Мюрсо, Бургундия.  След ръчно селектиране, гроздето се мачка, ронка и бива поставено с целите гроздове в иноксов съд. След завършване на ферментационния процес, виното отлежава във френски бъчви (30% нов дъб) в продължение на 15 месеца. Винсен Жирарден се е посветил на биодинамичното земеделие, което е съобразено с циклите на лунния календар. Виното е пищно и комплексно, с мека структура и обем. Развива нотки на череши и сладки подправки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Черен пипер Черен пипер
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Венсан Жирардан

Венсан Жирардан

Виненото имение произхожда от Сантене, където бащата на Венсан, Жан Жирардан, разделя имота между четирите си деца. Когато Венсан навършва 18 години през 1982 г., той получава 3 хектара. Така започва самостоятелната му винена история и той започва да бутилира собствените си вина. През 1994 г., се премества в Мерсо, тъй като не може да разшири масивите си в Сантене. Днес заедно със съпругата си, Венсан, продължава да произвежда вина с безкомпромисно качество.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю