Безплатна доставка над 89лв.
Руинар Розе

Руинар Розе

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1844

Шардонето е в основата на шампанското Ruinart още от създаването му през 1729 г. Гроздето, идващо основно от Côte des Blancs и Montagne de Reims, придава елегантност, чистота на вкуса и ароматна свежест, така характерна за всички видове шампанско Ruinart. Интензивно, плодово и ароматно, Ruinart Rosé дължи своята чувствена елегантност на смесването на 45% шардоне с 55% пино ноар. Цветът е деликатно розов, с леки оранжеви нюанси. Ароматите са свежи и деликатни с нотки на тропически плодове (гуава и личи) и вкусни червени плодове (малини и череши), последвани от аромати на роза и нар, които допълват интензивния ароматен профил. Вкусът е отличителен и много добре балансиран между свежест и сочна структура, като разкрива изцяло нотките на свежите червени плодове, последвани от свежи акценти на мента и розов грейпфрут.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Руинар

Руинар

Ruinart е най-старата установена шампанска къща, основана от Никола Руинар в 1729 г. в района на Шампан в град Реймс. В самото начало пенливото вино е бизнес подарък за купувачите на платове, тъй като братът на Dom Ruinart е търговец на платове, но шест години по-късно Maison Ruinart прекратява тази си дейността поради главоломнния успех на шампанското. Вкусът на Ruinart е силно зависим от отлежаването - 3 до 4 години е стандарт, но за винтидж-шампанските то достига до 9-10 години. Руинар поддържа сериозна връзка с изкуствата почти още от самото си основаване - през 1895 г. Андре Руинар наема чешкия художник Алфонс Муха да илюстрира плакат на марката. И към днешна дата това шампанско е тясно свързано със съвременното изкуство и активно поддържа множество международни събития, включително ARCO, Foire de Bale, Carre Rive Gauche, London Design и Miami Art Basel. Ruinart е собственост на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA и разпространява своите шампански само през избрани търговски обекти.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю