1. Начало
 2. Вино
 3. Senteurs des Vignes, Албер Ман, Алзас

Senteurs des Vignes, Албер Ман, Алзас 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 3696

Бленд от три различни тероара – Ветолсайм, Кинтзайм и Сиголсайм. Парцелите са с различно изложение, но предимно от каменисти и варовикови почви. „Сентьор де Вин“ е запазена марка на Албер Ман. Уникален по рода си купаж от 7 бели сорта, които апелацията Алзас позволява - Ризлинг, Пино Блан, Оксероа, Гевюрцтраминер, Пино Гри, Мускат и Шасла. Средната възраст на лозята е около 35-40 години.

Алк. 12,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Ядки Ядки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Албер Ман

Албер Ман

Това е резултат от обединението на две големи семейства лозари: Mann, които са лозари от началото на 17 век и Barthelmé, настоящите собственици, лозари от 1654 г. Винарната се намира в сърцето на Елзас, във Ветолсхайм, регион с дълга лозарска традиция. Отглеждат лозята си според принципите на биодинамиката още от 1997 г. Това изисква повече труд и инвестиции, но ги ръководи вярата, че това придава на виното собствена идентичност, както и чисто отражение на тероар. Използването на биодинамичните препарати насърчават органичния живот на почвите и развитието на микоризи в корените на лозата. В момента имението обхваща 23 хектара, разделени на сто малки "острови за обработка, които ние работим като сто малки градини" - тези думи ясно изразяват веруюто на Албер Ман, което се отразява и по време на винификацията, където водещ фактор е подход с финес. Резултатът в чашата е впечатляващ и запомнящ се задълго.

Всички от този производител
Алзас

Алзас

Разположен в североизточна Франция, между планините Вогези и френската граница с Германия, белязана от река Рейн. Дълъг, тънък регион, 185 километра от север на юг и само 40 километра от изток на запад. Ключовите лозарски райони тук са разположени по долните склонове на Вогезите, по склонове с източно и югоизточно изложение. Елзас е специализиран в бели сортове, като Ризлинг, Гевюрцтраминер, Пино Блан и Пино Гри. Тези сортове, естествено разпространени и в съседна Германия, за разлика от там, тук се произвеждат в много по-сух стил. Най-добре представени са сухият и минерален Ризлинг, пикантният и силен Гевюрцтраминер, които чудесно си подхождат с местната кухня. Други интересни и заслужващи внимание са лекият и свеж Sylvaner, както и Pinot Blanc и Pinot Gris.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю