1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Падарнак, Пойяк, Бордо
 • 83

Шато Падарнак, Пойяк, Бордо 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0039

Уникалният тероар на Пойяк в съчетание с прецизните технологични решения са създали един изящен продукт. Голямото разнообразие от използваните дъбови бъчви придава на виното неповторим многопластов аромат.

Алк. 13%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Ванилия Ванилия
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Шато Падарнак

Шато Падарнак

Chateau Padarnac e създаденo в началото на 18 век и се намира в апелация Pauillac, Тази апелация се намира между Saint-Estèphe и Saint-Julien, в Médoc, Bordeaux. От нея идват най-известните и скъпи червени вина в света. В тях основният сорт е Cabernet Sauvignon, който се развива много добре в чакълестите и дренирани поччви в Pauillac. Chateau Padarnac притежава едва 5 ха лозови масиви. Днес имотът принадлежи на семейство Peyronie, които също притежават Chateau Fonbadet от четири поколения. Padarnac е вино с постоянно добро присъствие и стабилно качество, вече триста години. Това, само по себе си, е достатъчно предимство, за да се състезава с реколтите от по-висок клас.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю