Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Годейо "Песас де Портела", Галисия

Годейо "Песас де Портела", Галисия 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0377

Единадесет различни парцела Годейо, съчетани в едно неповторимо вино, което преплита в себе си комплексни аромати и вкусове. Масивите са разположени по склоновете на Portela с изглед към р. Сил. Пивко вино с голяма дълбочина във вкуса и лек минерален полъх.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Годейо

Доминиращи аромати

 • Дървесни аромати Дървесни аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Бодегас Валдесил

Бодегас Валдесил

Имението Valdesil се намира в Галиция, Испания и името му, буквално, означава: Долината на река Sil. От 2000та година, семейство Prada изкупува обратно, парцел по парцел, земите, разпродaдени от предишното поколение и които José Ramón Gayoso е засадил с лозя още през 1855 година. Като се възползват от огромния потенциал на земята, посредством ниски добиви и отделно управление на всеки парцел, заедно с главния винар Cristina Mantilla и нейните умения за работа с местния сорт Godello, Valdesil предлагат едни от най-впечатляващите и интересни бели вина от Испания днес. Те притежават най-старите лози Godello, както и впечатляващи парцели, наричани “pezas”, високо на хълмовете по река Sil, на тераси, върху шистови плочи. Благодарение на една възродена традиция и отличен екип професионалисти, Valdesil правят вина, които отразяват произхода и сорта - елегантни и с индивидуалност.

Всички от този производител
Галисия

Галисия

Галисия е красив регион в северозападна Испания, който може да се похвали с пейзажи, изпълнени със зелени долини и невероятни плажове. Районът е известен като земя на минерални извори и горещи извори. Крайната дестинация на религиозното поклонение на Свети Яков, Сантяго де Компостела, се намира в Галисия и също е столица на региона. Регионът се гордее с драматични скали и гледки като A Costa da Morte. Няколко малки градове и села по крайбрежието, както и вътрешността, си заслужават да бъдат посетени, за да се изследват техните невероятни традиции и вкусна кухня. Традиционните ястия в Галисия включват миди, телешко месо, октопод с картофи, гамон, сушено свинско месо със зелени ряпа или бадемова тарта, известна като „Тарта де Сантяго“. Известните вина Rías Baixas DO и Ribeiro DO се произвеждат в този регион и се съчетават добре с традиционните местни храни. Винен район Галисия е един от 17-те региона на Испания, разположен в северозападния ъгъл на Иберийския полуостров. Районът е заобиколен от Атлантическия океан от две страни, на юг от Португалия и на изток от друг испански винен регион, Кастилия и Леон. Известен регион, наречен DO Rías Baixas, е официалният дом на гроздето Albariño, сорт, широко използван за приготвяне на вкусни, свежи бели вина. Успоредно с това, Торонтес, Трексадура и особено Годело доминират в DO на Риберио и Монтерей. През 2016 г. лози са били култивирани на около 10 000 хектара в галисийски винарски площи. Днес има над 450 малки и големи винарни с около 16 400 регистрирани лозари. Вината на Галисия се радват на разнообразни почви, вариращи от гранит в Rías Baixas до шисти във Valdeorras. Приблизително 84 000 лозя в Галисия са по -малко от един хектар. Въпреки предизвикателствата на по-малките лозя и по-неблагоприятните климатични условия, регионът продължава да произвежда първокласни вина в Испания.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю