1. Начало
 2. Вино
 3. Просеко Супериоре ди Картице Валдобиадене Андреола

Просеко Супериоре ди Картице Валдобиадене Андреола

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1610
Най-доброто от най-доброто място за Просеко – Картице. Вино от над 100-годишни лозя в най-стария район за отглеждане на грозде – Картице. Историческа област за винопроизводство, известна още от Венецианската Република; Гран Крю за Просеко. Елегантно, изискано, фино с нежна и продължителна игра на мехурчетата. Вино за специални мигове и поводи!
Алк. 11.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Глера

Доминиращи аромати

 • Круша Круша
 • Роза Роза
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Андреола

Андреола

Андреола е фамилна изба създадена в 1984г. от Назарено Пола, бивш състезател по колездене, който разбира, че най-доброто място за Просеко е Валдобиадене. След 60те години на миналия век винатa от Просеко стават изключително модерни и голяма част от производителите в желанието си да увеличат количеството, се спускат към "лесните" равнинни лозя в Тревизо и Конелиано. Така Пола се сдобива с истински „съкровища“, разположени по трудните, почти недостъпни склонове на Валдобиадене по склоновете на Col San Martino. Днес имението се управлява от сина на Назарено, Стефано Пола, който продължава традициите, но и въвежда модерни технологии и визия. Днес почти всички лозя са под апелация Valdobbiadene DOCG, което позволява на Стефано да приложи напълно нов поглед към правенето на вино - той започва да прави „тероарно“ Просеко, или от един масив - едно вино. Поради трудната достъпност на лозята, гроздоберът се извършва ръчно. Избата разполага с най-високо ниво на оборудване и залага на нежна преса и фин екстракт. Използват се само естествени дрожди, а ферментацията протича при контролирана температура. Уникалната философия, визия, високо качество не остават незабелязани и донасят на избата едни от най-престижните награди във виното - Gambero Rosso, Falstaff, Wine Enthusiast, Vinous, Doctor Wine, Bibenda, James Suckling, Vitae AIS.

Всички от този производител
Венето

Венето

Вината от Венето са многолики и необятни като самия него. Венето е по-малък регион от Пиемонт, Тоскана, Сицилия, Пулия, но произвежда повече вино от всеки от тях. Невероятен факт, който всъщност лесно може да бъде разбран, като споменем, кои са вината, които се произвеждат тук - Амароне, Валполичела, Соаве и - разбира се - Просеко. Все имена, добили световно признание, особено в последните десетилетия на 20ти век, когато италианското вино все повече започва да печели слава по света. Невероятното разнообразие на тероар и релеф, сортове и оптимални климатични условия са предпоставка и за многоликото представяне на Венето на винената сцена - от сухи, бели вина, до пенливото лятно изкушение, от леките червени и непретенциозни вина от Валполичела до плътните и наситени амароне и речото. Почти цялата гама на винопроизводството е представена тук, а като добавим и наситените с история градове - притегателната сила на Венето става още по-осезаема и могъща.

Всички вина от този регион
Глера

Глера

Glera е сортът грозде, от който се прави Prosecco, неповторимото пенливо вино, носещо италианския дух в себе си и завладяло света с лекия си и непретенциозен поглед към света. Отглежда се от стотици години в регионите Венето и Фриули и на практика почти всяко вино, произведено от Glera, почти винаги е или frizzante (газирано), или spumante (напълно пенливо). Къснозреещ сорт с висока естествена киселинност, сравително неутрален вкус - характеристики, които го правят идеален за производство на пенливи вина. Полученото вино има леко тяло и е с ниско съдържание на алкохол - една чудесна освежаваща лятна напитка.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю