Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Шампанско Вьов Клико Винтидж 2012

Шампанско Вьов Клико Винтидж 2012 2012

Изчерпана наличност
Арт.№ 3799

Veuve Clicquot е не просто шампанско, а стил на живот. Veuve Clicquot носи радост и удоволствие на целия свят със своята иноватиност, креативност и малка доза лудост. Винената къща Veuve Clicquot е основана през 1772 година и вече повече от 200 години остава вярна на своето мото „Само едно качество – най-доброто!“ През годините Veuve Clicquot натрупва огромни познания в създаването на шампанско благодарение на една изключителна жена – Барби Никол Понсарден, известна като Мадам Вьов Клико. През 1805 година тя поема бизнеса след ранната смърт на съпруга си. Тогава тя е на 27 години и се превръща в една от първите бизнес дами на модерните времена.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ядки Ядки
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Сладкиши Сладкиши

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Морски дарове Морски дарове
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Вьов Клико

Вьов Клико

Създадена е в 1772 г. от Филип Клико, от семейство на банкери и търговци на текстил, което притежава лозя и решава да започне производство на шампанско. Венеция е дестинацията на първата му пратка шампанско. В 1805 г. Мадам Клико поема бизнеса, след като синът им, Франсоа Клико, умира преждевременно. Тя е едва 27-годишна, но се превръща в една от първите бизнес жени в съвремието. Пет години по-късно, тя доказва своята иновативна сила, създавайки първото винтидж шампанско, правено някога. Бизнес нюхът й продължава да я води и през 1814г преодолява континенталната блокада и доставя 10 550 бутилки до Санкт Петербург, Русия. Нейното шампанско получава триумфално посрещане и е възпято от Пушкин, Чехов и Гогол. 1818г. бележи създаването на първия "Rosé d'assemblage" - за пръв път традицията за добавяне на препарат на основата на бъз за създаване на розе шампанско е нарушена - вместо това Мадам Клико смесва някои от своите червени вина Bouzy с шампанското си. Търговската марка „V.Clicquot P. Werlé“ с жълт етикет е регистрирана на 12 февруари 1877 г. И до днес Veuve Clicquot облича бутилките си в жълт етикет, необичаен за времето цвят. В 1972 г. за да отбележи своята 200-годишнина, Къщата пуска своята престижна реколта кюве La Grande Dame и създава наградата Veuve Clicquot Business Woman, в знак на почит към предприемаческия дух на мадам Clicquot. През 1986г. Louis Vuitton придобива Veuve Clicquot, а LVMH (Moët-Hennessy - Louis Vuitton) е основана на следващата година.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю