Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Регион
 4. България
 5. Долината на Струма
 6. AplauZ Магнум Мелник 55 & Каберне Совиньон Премиум Резерва
AplauZ Магнум Мелник 55 & Каберне Совиньон Премиум Резерва

AplauZ Магнум Мелник 55 & Каберне Совиньон Премиум Резерва 2016

Изчерпана наличност
Арт.№ 4165

AplauZ Магнум Мелник 55 & Каберне Совиньон Премиум Резерва предлага селекция от вина магнум от 1.5л.  в луксозни опаковки – кутия с тишу. Изискан подарък за специални случаи!  

Виното е направено от внимателно подбрано грозде, отлежало 24 месеца в български дъбови бъчви отглеждано единствено в най-южната част на Долината на Струма. Това вино притежава експлозивен многопластов аромат на горски плодове, сухи треви, ванилия,  диви ягоди, смоли и тютюн.  

Комплексно и мощно, отразяващо темперамента на региона Мелник и едновремнно с това толкова елегантно, хармонично и изящно. Вкусова феерия за всички сетива поднесена в прекрасна хармония на аромата, вкуса и послевкуса.  

 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Череша Череша
 • Подправки Подправки
 • Тютюн Тютюн

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Вила Мелник

Вила Мелник

Вила Мелник е семейна винарна, производител на вина от местни и чуждестранни сортове с подчертано Мелнишки характер. Разполага с 300 декара собствени лозя край град Мелник и модерна винарна, която е отворена за посетители всеки ден. Винарната е с годишен капацитет за обработка на около 250т грозде. Построена е на три нива като избата е вкопана в пясъчния хълм. Процесът на винификация е организиран така, че виненият поток се движи през трите нива на винарната чрез силата на гравитация. Природните и климатични дадености на региона Мелник са едни от най-добрите за винопроизводство в България. Това е най-топлата и слънчева част на България. Климатът е средиземноморски, с вегетационен период от 224 дни. Лозите са разположени на хълмист терен с южно изложение. Бризът, които се спуска от заобикалящите планини естествено проветрява лозята и не позволява задържане на влага.

Всички от този производител
Долината на Струма

Долината на Струма

Районът на долината на Струма обхваща югозападната част на България и българската част на Македония. Климатът в региона е специфичен и е силно повлиян от топлите течения от Средиземно море. Основните сортове грозде тук са местният ендемичен сорт Широка Мелнишка лоза, Мелник 55 (кръстоска между Широка Мелнишка лоза и френския сорт Валдигие), но също така и международните Каберне Совиньон, Мерло, Сира и др. Поради сухия климат и високите температури, вината развиват топли южни тонове в аромата, с нюанси на зрели плодове и плътно богато тяло. Особен интерес представляват вината от Широка мелнишка лоза, отчасти поради факта, че сортът е труден за отглеждане, тъй като узрява в края на есента. Днес регионът е най-динамично развиващият се в България, с много нови, малки, семейни винарни, все по-фокусирани върху качеството и тероарната експресия на вината, които произвеждат.

Всички вина от този регион
Ранна Мелн. Лоза

Ранна Мелн. Лоза

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю