Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Виня Есмералда бяло
Виня Есмералда бяло

Виня Есмералда бяло 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 1845

В планинската част на Горен Пенедес се отглеждат по-деликатни и ароматни бели сортове. Москател и Гевюрцтраминер са основата на Виня Есмералда, изключително деликатно и поразително благоуханно вино.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ядки Ядки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Мигел Торес

Мигел Торес

Основана през 1870 г. от Хайме Торес, Bodegas Torres е разположена в Пач, на около 4 км от Вилафранка дел Пенедес. Torres е семейната винарна с най-обширните лозя в Penedès и най-голямата винарна в Испания. Семейството ръководи и винарна Miguel Torres Chile в централната долина на Чили, както и основаното през 1986 г. в САЩ (Калифорния) Marimar Estate. В Испания извън Penedès, те притежават лозя в DO Conca de Barberà, DO Toro, DO Jumilla, DO Ribera del Duero, DOQ Priorat и наскоро в DOC Rioja - в последните три области с нови винарни или винарни в процес на изграждане. Torres е и най-големият производител на DO вина в Испания със собствен етикет, като изнася в повече от 140 страни. Хайме Торес емигрира в Куба през 1855 г., където успява да натрупа богатство и през 1870 г. , завръщайки се у дома като богат човек, започва бизнес с брат си, лозар. Заедно те основават семейната компания във Вилафранка дел Пенедес през 1870 г. По време на испанската гражданска война винарната е бомбардирана и оставена в руини. Мигел Торес Карбо, четвърто поколение на семейството, възстановява винарната през 1940 г. и започва бизнеса отново. Той слага край на продажбата на наливно вино и започва да бутилира със собствени етикети. По време на окупацията на Франция, продажбите там са затруднени и Мигел Торес пътува до Съединените щати, за да популяризира своите вина. В този период за първи път възникват марките Sangre de Toro, Viña Sol и Coronas. През 1966 г. започва работа по засаждането на интернационални сортове - шардоне и каберне совиньон, а по-късно и на мерло, пино ноар, ризлинг и гевюрцтраминер. Същата година Мигел А. Торес се жени за Валтрауд Макасек, немска художничка, която спомага активно за продажбата на вината на германския пазар. В нейна чест е наречен и първият ризлинг, произведен от Торес. През 1975 г. Бодегас Торес започва да отглежда биологично грозде за вино. През 1991 г., след смъртта на Мигел Торес, винарната премина в ръцете на сина му Мигел А. Торес, настоящ президент и управляващ директор на компанията. Под търговската марка Torres те търгуват с вино и бренди под различни етикети. Някои от тях са Виня Сол, Сангре де Торо, Де Каста, Коронас, Атриум и Виня Есмералда, а сред най-известните им брендита са Torres 5 и Torres 10.

Всички от този производител
Каталуния

Каталуния

Наименованието на Каталуния DO е създадено през 1999 г. и обхваща всички лозя, които не са обхванати от нито един от другите 11 DO в региона. Това са Emporda, Costers del Segre, Pla de Bages, Alella, Cava, Penedes, Conca de Barbera, Tarragona, Montsant и Terra Alta DOs и Priorat, DOCa (Denominación de Origen Calificada, най-високата класификация). Каталония се счита за различна от останалите лозарски райони в Испания поради гъвкавостта на своите винени стилове. Има силно френско влияние върху две от най-разпознаваемите вина - пенливата кава в стил Шампан и червените трапезни вина, които имат сходни характеристики с тези, произведени в Русийон, точно от другата страна на Пиренеите. Основните сортове грозде са Tempranillo (известен на каталонски като Ull de Llebre), Garnacha и Monastrell (френският Mourvedre), но червените сортове от Бордо също играят важна роля в някои от най-качествените блендове, както и в сортовите вина. Въпреки че има многобройни причини за успеха на винената индустрия на Каталуния, Cava е изиграла важна роля. През 1870-те Хосе Равентос започва да произвежда пенливи вина около град Sant Sadurní d'Anoia в Пенедес, използвайки традиционния метод. Успехът на това вино е толкова голям, че районът стана център на производството на Cava в Испания и през 1986 година става DO.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю