BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Домейн Сигалас Вин Санто 0.500мл.
Vinsanto

Домейн Сигалас Вин Санто 0.500мл.

Домейн Сигалас
Vinsanto е натурално сладко вино, произвеждано основно в Тоскана и Санторини. Получава се по метод, наричан в миналото "passon oinon" - изсушени от слънцето вина. Отлежава минимум две години в стари дъбови бъчви.
  • 500 мл
  • 2009
  • Алк. %: 9
89,00 лв.
В наличност
Vinsanto
Домейн Сигалас Вин Санто 0.500мл.
2009

Domaine Sigalas

Санторини е един от островите в групата на Цикладите, разположен в южната част на Егейско море. Лозарството и сортовете, отглеждани там, са древни като земята им. Вулканичен катаклизъм около 1600та година преди Христа почти унищожава острова, но му дава уникална пореста вулканична почва, която задържа вода и позволява на гроздето да издържа на високите летни температури. Лозята остават незасегнати от световната епидемия от филоксера от края на 19 и началото на 20 век и повечето са на над 50-годишна възраст. Парис Сигалас е най-големият производител на острова, а мнозина го наричат и най-големия производител на бели вина в цяла Гърция. Той също така е всепризнат майстор на сорта и виното Assyrtiko. Въпреки че винарната е оборудвана с най-нови технологии за производство, философията тук е, че виното се произвежда в лозето, а не във винарната.

Мария Стоева
Едно от най-прочутите гръцки десертни вина от местния и древен сорт Асиртико. Има плътен и елегантен вкус, с конячни и карамелени нюанси, преплетени със загадъчни мускусни нотки, в отличен баланс с характерната за сорта свежест.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество