Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Франция | FINE WINES
 4. Амирал де Бейшевел Сент-Жулиен
Амирал де Бейшевел Сент-Жулиен

Амирал де Бейшевел Сент-Жулиен 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3828

Второто вино на великолепното Château Beychevelle е Amiral de Beychevelle.

Строгият процес на селекция, на който се дължат легендарните качества на първото вино, е не по-малко стриктен, когато говорим за по-малкия му брат Amiral de Beychevelle. 

Въпреки че е произведен от по-млади лозя, Amiral de Beychevelle се прави по същата технология на щателно сортиране и традиционно отлежаване в бъчви. Той има същата елегантност и финес като по-големия си брат, но разкрива характера си по-бързо, предлагайки на винените ентусиасти пълната жизненост на младостта си. В зависимост от реколтата може да се съхранява до петнадесет години.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Шоколад Шоколад
 • Касис Касис
 • Карамфил Карамфил

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Шоколад Шоколад

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Château Beychevelle

Château Beychevelle

Château Beychevelle разполага с 250 хектара земя, около 90 от които са лозя. Останалата част се състои от гори и пасища, където се отглеждат крави от породата Limousin. Лозята са на средна възраст 30 години и са засадени с гъстота 8 300 до 10 000 лози на хектар; те са развили значителна коренова система, която им позволява да черпят хранителни вещества от дълбоките слоеве на почвата и да се справят с понякога трудните климатични условия, като сушата през лятото. Лозето е засадено с четирите традиционни сорта в Бордо: 52% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc и 3% Petit Verdot. Задачата на хората в имението е да изберат правилния сорт за всеки парцел в зависимост от характеристиките на тероара. Ръчното събиране на реколтата позволява да се сортира най-доброто грозде, което след това се винифицира и купажира в легендарни вина.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю