1. Начало
 2. Вино
 3. Розе Омерад Кюве Стил

Розе Омерад Кюве Стил 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1624

Дегустация: Бледо розов цвят. Интензивен и сложен нос на бриош. Небцето е плодово с нотки на ананас и бяла слива. Добре балансирано с високо ниво на ароматна интензивност и финес.

Това розе е прекрасно за аперитив. Съчетава се идеално със скариди, ракообразни и морски дарове. Подходящо за паста и ризото, зеленчуци и салати.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Fabre en Provence

Fabre en Provence

Fabre en Provence е създаден през 1920 г. от Анри Фабр-старши в село Besse sur Issole и бързо се превръща в най-големия производител в Южна Франция. След придобиването на Château de la Clapière през 1928 г. и Château de L’Aumérade през 1932 г., Анри Фабри Старши се посвещава изключително на своите винарни. Той е един от първите, които притежават бутилираща линия и работят за признаването на Кот дьо Прованс. Синът му Луис Фабр се присъединява към него през 50-те и помага за развитието на бизнеса във Франция и чужбина. Родом от Var от повече от 17 поколения, семейството познава добре тероара ​​и пазара на вино, тъй като преди активно да се отдадат на производството, се занимават с търговия. Притежават около 550 хектара лозя в Кот дьо Прованс, от които 112 ха са „Cru“. Fabre en Provence дистрибутира два милиона бутилки годишно, часто от които са собственото производство, а останалите - селекция от приятели винопроизводители, които имат сходна философия и ценности, всички обединени от качествено обслужване и провансалски начин на живот.

Всички от този производител
Прованс

Прованс

Прованс става все по-популярен регион, в това число и неговите подрегиони като Бандол и Касис. Какво е Прованс? Само като кажете Прованс и си представяте лавандула, слънчогледи, маслинови дървета и вино - много вино - бяло, червено и розе. Но истината е, че основно си представяте розе. И това е така не случайно, защото 88% от производството на вино в Прованс е посветено на розето! Този очарователен регион е разположен по средиземноморското крайбрежие на Франция, като на запад граничи с река Рона, а на изток - с Лазурния бряг. Физически той е дълъг само около 150 мили и 100 мили от север на юг, но влиянието му е огромно. Тук се произвежда вино от над 2600 години, което прави Прованс най-старият винопроизводителен регион на Франция. Това е и единственото място, където се акцентира върху розетата. Тук се намира единственият изследователски институт, посветен на този стил. Прованс е благословен с фантастичен климат: в региона има много слънце и малко дъжд, топли дни и прохладни вечери. Средиземно море умерено влияе на температурите, а известният вятър Мистрал поддържа лозята сухи, без вредители и с ясно небе. Географското положение е разнообразно с множество планински вериги, които оформят пейзажа, осигурявайки полегати склонове и защитени долини. Почвите също са разнообразни. Западната част на зоната е покрита с варовик, тъй като в древността земята е била покрита от топло и плитко море. Ако пътувате на изток, почвите са предимно шисти (гранит) и вулканични в една съвсем малка област. В цял Прованс почти навсякъде растат диви смолисти храсти като розмарин, хвойна, мащерка и лавандула. Мнозина твърдят, че тези растения, наричани общо Garrigue (върху варовик/глина) или Maquis (когато растат върху шисти), оказват влияние върху характера на вината. С всички тези различни почви, климат, надморска височина и исторически влияния е логично Прованс да е дом на много сортове грозде. Белите сортове на Прованс са Рол (Верментино), Юни блан, Бурбулен, Клерет бланш, Марсан, Русан, Гренаш блан. Червените сортове пък са Гренаш ноар, Сира, Мурведър, Каринян, Сензо, Куноаз, Танат и Каберне совиньон.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю