Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Барбареско Джузепе Кортезе

Барбареско Джузепе Кортезе 2001

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6103

Джузепе Кортезе е традиционалист, който е привърженик на ферментацията на гроздето в стари циментови съдове с диви дрожди и е обработвал земята си от поколения. Всичко около това вино е свързано с времето. Лозите са над 70 годишни от едно от най-добрите лозя в Барбареско, Рабаха. Виното отлежава 40 месеца в стари бъчви и още 3 години в бутилка. Прави се само в най-добрите реколти. Продукцията е изключително лимитирана. На нос се усещат аромати на синя слива, черна череша и роза. На вкус се появяват къпина, пипер, кожа и много флорални и землисти нотки. На финала се усещат плътни, но зрели и кадифено меки танини, открояват се и вкусове на тютюн, дафинов лист, сушени горски плодове и горска шум. Препоръчва се декантирани поне 30 минути преди да му се насладите.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Небиоло

Доминиращи аромати

 • Роза Роза
 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Джузепе Кортезе

Джузепе Кортезе

-

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион
Небиоло

Небиоло

Небиоло е сортът, стоящ зад топ-вината от Пиемонт в Италия, най-отличителните от които са Бароло и Барбареско. Характеризират се със силни танини, висока киселинност и много типичен аромат, често оприличаван на катран и рози. Името идва от мъгла ( nebbia) - типична гледка по лозовите хълмове през есента. Бароло вината са мощни и интензивни и може би с по-голяма световна известност, но все по-често напред излизат и по-елегантните и ароматни вина Барбареско - особено в последните години на 20ти век.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю