Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Новини
  4. Online слепи дегустации – сезон II

Online слепи дегустации – сезон II

09.09.2021
Автор: Seewines Admin

„ Когато едно нещо приключи, започва друго“. 

Така след края на лятото сме горди да обявим началото на втория сезон слепи дегустации със сомелиерите на Seewines.

През изминалите месеци имахме време да помислим и да надградим първоначалната си идея.

В основата на всичко бяхте вие – винолюбителите и всички, които ни насърчавахте да продължаваме с това в което вярваме. Благодарни сме на всички, които през изминалия сезон се включваха с коментари, мнения и предположения какво се крие в мострените бутилки. 

Искрено се надяваме да ви вдъхновят нашите свежи ни идеи и да успеем да споделим с повече хора нашата страст към виното.

Да оПознаеш виното за нас означава да познаваш историята му. Всяка бутилка разказва собствената си история - история за климата, почвата, хората и традициите.

Всички ние имахме възможност да посетим различни места през лятото. По този начин заставайки пред непозната чаша вино, затваряйки очи и опитвайки го, в съзнанието ни освен разнообразни аромати изникват и цветни картини от преживяното. 

Наред с подобряване на знанията ни, усета ни, разбирането ни за вино, слепите дегустации са и начин да се върнем мислено към тези места или да се пренесем в такива, които тепърва искаме да посетим. 

С голямо удоволствие ви каним да се присъедините към нашите винени пътешествия. 

В първият сезон на слепите ни дегустации се изправихме пред класически сортове от класически региони, на гости ни бяха едни от най-познатите имена във винената индустрия и някои от най-запалените ни фенове. Успехът ни беше променлив, но удоволствието да научим още нещо за дадено вино беше огромно.

Новият сезон ще бъде изпълнен с още повече изненади, нови гости, вина от много различни части на света и със сигурност едно истинско винено забавление.

Този път ще се постараем да не объркаме Лоара с Южна Рона, Вионие с Мускат и Малбек с Мерло. Но каквото и да ни чака в скритите бутилки, ние сме готови да дегустираме. А вие?

Часът и мястото остават непроменени – 18:30 онлайн във фейсбук страницата на Seewines. За желаещите да пробват вината заедно с нас, може да поръчат дегустационният пакет, който включва по 100мл. от всяко вино ТУК.

Очакваме ви!