Боланже Розе с кутия 0.75

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3437

Деликатни тонове, комбинирани с интензивната дълбочина на едно чудесно пенливо вино от най-висок клас. Носът разкрива благородство на червени плодове: нотки на червен касис, череша и диви ягоди, лек намек на подправки. На небце виното е фина комбинация от структура, продължителност и жизненост, с танинов финал, дължащ се на прибавянето на червено вино. Мехурчета като кадифе.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Нар Нар
 • Касис Касис

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Боланже

Боланже

Историята започва с Athanase de Villermont, най-малкият син на знатно семейство, който наследява обширно имение в района на Aÿ. Тъй като е аристократ, по това време му е забранено да се занимава с търговия, но усещайки потенциала на мястото, той търси начин да заобиколи закона. Съдбата го среща с Жозеф Боланже, германец, напуснал родината си, за да научи за търговията с вино от Шампан, и местния Пол Ренодин, който е в плен на виното. Фирмата Renaudin-Bollinger & Cie е основана на 6 февруари 1829 г., като Жозеф се грижи за продажбите, а Пол за избата. През 1837г. Жозеф Боланже се жени за Луиз-Шарлот, дъщеря на Атанас и след време синовете им, Жозеф, а след това и Жорж, поемат бизнеса. През 1920 г. Жак Боланже, син на Жорж, и едва 24-годишен, застава начело на Къщата, подпомогнат от братовчедите си Пиер и Ив Морет дьо Рошпри и заедно увеличават популярността на Боланже в Обединеното кралство. През 1923 г Жак се жени за шотландката Елизабет Боланже, която поема ръководството на Maison Bollinger, след като загубва съпруга си във войната. "Мадам Жак", както е известна, хвърля сърце и душа в новата си роля. Весела и остроумна, тя е страхотен стратег, безстрашна бизнесдама и движещата сила на изключително оригиналния кюве Bollinger RD. Клод д’Хотефей, съпруг на племенницата й, поема през 1950 г. ръководството и стартира амбициозна програма за модернизация, като същевременно спазва изискванията за качество на Bollinger. През 1978г племенникът на мадам Боланже, Кристиан Бизо, поема управлението от Клод и подобно на леля си работи активно за популяризирането на Къщата по света, организирайки срещи със сомелиери, собственици на ресторанти и търговци на вино. През 1994 г. праправнукът на основателя Жозеф Боланже, Гислайн де Монголфие, поема щафетата в ръководството на Bollinger. През 2008 г., за първи път в историята си, Къщата поставя бъдещето си под грижата на председател, който не е член на семейството - Жером Филипон, който с подкрепата на семейство Боланже, разширява програмата на своя предшественик за модернизация и инвестиции. И до днес Къщата запазва традиционния си опит, като същевременно включва най-доброто от новите технологии за бъдещото развитие на марката, както по отношение на качеството, така и по отношение на търговския растеж.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю