Безплатна доставка над 119лв

Шандон Гардън Шприц

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3028

Най-новото лятно изкушение от Шандон Аржентина (част от Моет Хенеси). Създадено по изключителна рецепта, която се фокусира на натуралните продукти, ръчен гроздобер и никакви добавени аромати. Комбинация от уникално пенливо вино, направено от Шардоне, Пино ноар и Семийон и специален битър ликьор, за който са използвани зрели валенсиански портокали, подправки и билки от целият свят. Резултатът е продукт, който носи усещането за лято и е перфектният начин да направите моментите с приятели още по-специални.

Алк. 11,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Меки сирена Меки сирена
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шандон

Шандон

ШАНДОН Аржентина се ражда от оригиналната визия на Робърт-Жан дьо Вогюе през 1959 г. в Мендоса и подножието на Андите. За мнозина 60 години са цял живот. За Шандон това е само началото. Горди с пътя, който са изминали. Път на пионерски действия и подвизи, които белязали същността от основаването на избата в подножието на Андите през 1959 г. Пенливите вина са сърцето на компания и те са това, на което са посветени от самото създаване. Това са години на обучение и знания, на усилия и тържества, разгърнати с мъдрост и страст, за да усъвършенстват Шандон в това, което е днес. Ние сме специалисти по балончета, ние сме родени да ги правим, това е причината да съществуваме.

Всички от този производител
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю