Безплатна доставка над 119лв

Аврора "Шато" 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1292

Aurora Chateau е бленд от Мерло и Каберне Совиньон. Това е първото вино, произведено някога във винарната, което означава, че тези лозя са най-старите, датиращи от 2003г. Разположени на 800м надморска височина и заобиколени от дъбови и маслинови дървета, тези лозя се берат ръчно в началото на септември, обикновено на зазоряване и по здрач, за да се гарантира, че гроздето е хладно при пристигането му във винарната.

Виното разкрива ярки аромати на къпини и боровинки, последвани от нотки на мока и какао от отлежаването в бъчви. На небце се долавя черен касис, допълнен от кадифени танини и нотки на мента на финала.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Aurora Winery & Vineyards

Aurora Winery & Vineyards

Началото е съвсем обикновено за винарна Аврора - Д-р Фади Геара със семейството си започва да произвежда малки партиди вино като хоби през уикенда в бягство от професията си на онколог, както и малко местно производство на Арак - само за членовете на семейството и няколко клиенти. Едва в началото на 2000 година те започват своето официално винено пътешествие. Днес Фади и дъщеря му Андреа са отдадени на това бутиково производство, стриктно следвайки принципите на органично земеделие и енология. Лозята на Аврора са сгушени в средиземноморските планини, заобиколени от дъбови и маслинови дървета, на терасовидни терени, за да задържат нужната дъждовна вода и да осигурят добро оттичане. Името Aurora е вдъхновено от близкото село Aoura, където се отглеждат лозите, с изглед към Средиземно море, отчитайки и символиката на зората - първото появяване на светлина в небето преди изгрев слънце. Лозята са разположени на 850 до 950 м надморска височина в три различни парцела. Винарска изба Aurora практикува "сухо" земеделие, без допълнително поливане. На помощ тук идват варовиковите почви, които позволяват температурите на почвата да остават хладни през цялата година. Така всички вина в портфолиото са израз на този уникален планински тероар, следствие на средиземноморския микроклимат и прохладните почви.

Всички от този производител
Долината Бекаа

Долината Бекаа

Долината Бекаа е сърцето на съвременното ливанско вино - почти 90 процента от него се произвежда тук. Дългата тясна долина е оазис на земеделието и лозарството, който се простира на около 65 километра между планините Ливан и Антиливан. Тези планини са ключовият фактор за тероара тук, тъй като осигуряват защита от пустините на изток и морските дъждове на запад. Първите лозя на Bekaa Valley са засадени с Cinsault, към който впоследствие се присъединяват и други френски сортове лози: червените Каринян, Гренаш, Сира, Мурведр, Каберне Совиньон и Мерло и белите Уни Блан, Кларе и Шардоне. Най-старата винарна в района е Шато Ксара, която е създадена от йезуитските християни на Таанаил (Танаил) през 19 век. Шато Мусар, основано през 1930 г., е друго отдавна установено имение в долината и може би най-известното в световен мащаб. Публикация от 1979 г. в списание Decanter от Майкъл Бродбент изиграва ключова роля за отварянето на пазарите за износ, което и допринася за утвърждаване на името на Шато Мусар като основен ливански винопроизводител. Краят на гражданската война в страната в 1990г. поставя началото на модернизация и фокус към качествено производство, което довежда до появата на повече малки бутикови семейни винарни.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю