Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Марго, Павийон Руж дю Шато Марго, Бордо

Шато Марго, Павийон Руж дю Шато Марго, Бордо 2014

Изчерпана наличност
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 0124

В ароматичния и вкусов профил преобладават типичните за Каберне совиньон нотки, но без да бъдат натрапчиви. Приятно съчетани са с многопластовия характер на виното.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Дим Дим
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Шато Марго

Шато Марго

Château Margaux e Premiere Cru Classé имение, което произвежда вино от няколко стотин години. В сегашния си вид, е построено в началото на 19 век. През 1977 го купува André Mentzenopoulos, който веднага започва програма по обновяване и инвестира в лозите и избата сериозни средства. Само три години по-късно умира и дъщеря му, Corinne, застава начело на Château Margaux, едва 27 годишна. За позицията главен енолог тя наема Paul Pontallier (също на 27), което се оказва изключително проницателен ход. Под негово ръководство винарната прави няколко легендарни реколти и каеството остава постоянно през годините. Лозята на Château Margaux са 82 хектара с доминиращо Cabernet Sauvignon (75%) и Merlot (20%), а останалото е разделено между Cabernet Franc и Petit Verdot. Убеждението на Paul Pontallier е, че Cabernet Sauvignon е сортът, който най-много допринася за класата на неговото вино. Margaux са прочути с елегантния комплекс от аромати, завидна структура и забележително дълъг финал. Ако виното беше актьор, представете си чара, стила и финеса на Cary Grant. Winique, нали?

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю