1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Тролон Мондо, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо

Шато Тролон Мондо, Сент-Емилион Гран Крю, Бордо 2008

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0165

Предлага изобилие от плодови аромати и вкусове, меки танини, страхотна текстура и финал. Виното е задържано върху фините утайки в продължение на 1-2 години. Това е едно изключително достойно вино от Бордо.

Алк. 14.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Подправки Подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Шато Тролон Мондо

Шато Тролон Мондо

Chateau Troplong Mondot е Premier Grand Cru Classe B. Красивата винарна датира още от 1745 г., когато Troplong Mondot е бил част от голям домейн, включващ дори лозята на Chateau Pavie. Сега винарната разполага с 33 ха лозя по протежение на хълма Mondot, на североизток от апелация Saint-Emilion, засети с 90% Merlot, 8% Cabernet Sauvignon и 2% Cabernet Franc. Поради по-хладния тероар по възвишенията и глинестата почва Troplong Mondot често са последни с прибирането на реколтата. 75% от буретата са нов френски дъб, където виното старее за 16 до 24 месеца. Виното на Chateau Troplong Mondot има неповторим стил - гъсто и изпълващо устата, но никога тежко. То е повече чувствено, отколкото елегантно за небцето, пълно с вкусове и се развива и старее красиво.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю