BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Chianti Classico DOCG Riserva
Chianti DOCG Riserva

Chianti Classico DOCG Riserva

Val delle Corti
Резервата се произвежда само в най-силните години от най-доброто грозде Sangiovese, избрано от старите лозя на имението на възраст 40-45 години. Ферментацията е с диви дрожди, а след приключването й, това Кианти старее 2 години в големи стари бъчви.
  • 750 мл
  • 2015
  • Алк. %: 14.5
57,90 лв.
42,90 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Chianti DOCG Riserva
Chianti Classico DOCG Riserva
2015

Val delle Corti

Val delle Corti е малка, семейно управлявана ферма с четири хектара собствени лозови масиви плюс още няколко под наем, както и около 400 маслинови дървета. Винарната се намира близо до Radda в Chianti, в област Тоскана. От 2014 година производството е сертифицирано като биологично, като отчасти се следват и биодинамичните принципи. Лозята са на възраст между 4 и 40 години и са на височина между четири и петстотин метра с източно изложение. За Chianti Classico се използва 95% грозде от лози Sangiovese с различна възраст и 5% от изключително рядкото и ценно Canaiolo. Най-младите лози са за Rosé и Campino, а от най-старите, класифицирани като Cru, се прави Reserve, но само през най-добрите години. Производството е малко, а вината са с характерна чистота и финес.

Николета Дикова
Едно забележително Кианти Класико от малката биологична семейна изба Val delle Corti. Несравнимата елегантност, която дава тероара на Radda in Chianti е удовоствие за сетивата по всяко време и във всеки сезон.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.