Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Совиньон
 6. Енотека Каберне Совиньон Братя Минкови

Енотека Каберне Совиньон Братя Минкови 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5844

Наситен, тъмно пурпурен цвят. Носът е много атрактивен със завладяващи кокосови нотки, сладки подправки, ванилия и зрели горски плодове конфи. Мощно, пищно тяло с препечен тост, ванилия, много масло и сладки плодове. Атрактивно вино с изявен, благороден дъб във вкуса, дълго и хармонично с голям потенциал за отлежаване.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ванилия Ванилия
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Братя Минкови

Братя Минкови

Братя Минкови са потомци на заможна фамилия от епохата на Възраждането. Просветени и напредничави хора, живяли и учили в Европа, завръщайки се в родината си те решават да се посветят на най-голямата си страст – винарството. През далечната 1875 г. основават своя винарска изба в бохемският квартал в Карнобат – Черковна. Интересен факт е, че вино на братя Минкови донася на България първият златен медал от световно винено изложение. Отличието е присъдено през 1894 г. в Брюксел на Иван, Васил и Никифор Минкови. Винарска изба Братя Минкови е проект, целящ да възроди старите традиции на винопроизводство, наследени от средновековието. Но истинската идея на Миню Стайков – създателят и вдъхновител на този проект е да даде нова перспектива на хората, живеещи в град Карнобат и целия регион. В началото на 90-те той решава да започне много амбициозен проект, който с годините се превърна в една от най-успешните български изби в международен план.

Всички от този производител
Черноморски район

Черноморски район

Черноморското крайбрежие е район в който са концентрирани близо 30% от българските лозя. Климатът, с топли лета и меки зими е подходящ за отглеждане на бели сортовe. Eсента е топла и продължителна, което благоприятства натрупването на достатъчно захари за получаването на фини бели полусухи вина. Над 50% от белите сортове грозде в България се отглеждат тук, а най-разпространените са Димят, Ризлинг, Юни блан, Мускат отонел, Траминер, дори Совиньон блан. Вината са с приятен плодов аромат, плътен вкус и елегантна свежест. Старият ендемичен сорт Димят освен че е подходящ за сухи, често се използва и за производство на десертни вина, а също и за фини ароматни дестилати.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю