Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Совиньон, Сира и Регент New Bloom F2F
Каберне Совиньон, Сира и Регент New Bloom F2F

Каберне Совиньон, Сира и Регент New Bloom F2F 2017

Изчерпана наличност
Арт.№ 3672

Сочно и комплексно, елегантно и леко минерално, това вино е създадено от енологичния екип на Ню Блум Уайнъри: Рангел Пейков, Николай Цветков, Любомира Иванова, Маргарита Нанкова, Гено Танев, Владимир Влъчков. 

Масивите с каберне совиньон и регент са засадени през 2010 в землището на село Найден Герово. Сирата е от местността Рошава могила, град Съединение, засадена също през 2010. Всъщност масивите със собствени лозя обхващат землищата на три населени места. В масивите с червени сортове преобладават червени глинести почви, богати на желязо, което спомага за изява на пълния сортов потенциал

Сортовете за производството на това вино се берат и ферментират поотделно. Регент е най-ранно зреещият сорт от купажа и беритбата започва в края на август, началото на септември. Следва сирата около 15 септември и последно, в началото на октомври, се прибира каберне совиньон. Алкохолната ферментация се провежда в резервоари от неръждаема стомана. След приключването ѝ, се провежда и ябълчно-млечнокисела ферментация. Вината се оставят за стареене във френски дъбови бъчви 14 месеца, а след бутилиране отлежават минимум 6 месеца в бутилка.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю