1. Начало
 2. Вино
 3. Шато дю Бокастел "Омаж а Жак Перан"

Шато дю Бокастел "Омаж а Жак Перан" 2009

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0615

Hommage a Jacques Perrin е най-доброто вино в портфолиото на Chateau de Beaucastel и е изключително рядко и ултра-премиум вино, което се счита за едно то най-добрите вина в света, често награждавано с най-високите точки от известни критици.

Алк. 14,5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Слива Слива
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Шато дю Бокастел

Шато дю Бокастел

Château de Beaucastel има 200 хектара лозя, което го прави един от най-големите винени имоти в региона Châteauneuf du Pape. Управлява се от няколко поколения от семейство Perrin. Те притежават впечатляващо портфолио от вина, които представят сложността и разнообразието на тероара в долината на река Рона. Характерно за Beaucastel е, че в купажите си включват всички 13 разрешени за апелацията сорта, като Mourvèdre често стига до една трета от крайния бленд. Друга специфика е спорната винификация "á chaud", която включва бързо нагряване на гроздето, което извлича цвят и аромат и убива бактерии и организми. Вината на Beaucastel отлежават в 500-литрови дъбови съдове, наричани foudre. Бутилират се с леко избистряне и без филтриране. Като прибавите ниските добиви и висококачественото грозде, ще разберете защо Beaucastel е водеща винарна в прочутия Châteauneuf-du-Pape.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю