Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
Инросо Мерло Тоскана

Инросо Мерло Тоскана 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3850

Това изключително сочно Мерло е прецизен продукт на тосканската изба Colline Albelle; изцяло произведено от биодинамичните лозя на малкото имение, от биодинамично отглеждано грозде, в стила на по-елегнантните вина на Бордо от края на 80-те години на XX век. Класика в жанра, но още с дълбочина, развитие на ароматите в чашата и дължина на вкуса.

Това е Мерло, което спокойно изявява себе си и своя характер, без да ви "крещи", очарователно и гъвкаво, с отлично запазен плодов аромат и свежест.

Отлежава 18 месеца в различни съдове - 1/3 нови бъчви, 1/3 стари бъчви, и1/3 в амфора. Без филтриране, без твърде много манипулации, ще се убедите, че това е прекрасен и чист природен продукт.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Мерло

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Подправки Подправки
 • Слива Слива

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

За отлежаване

Повече за това вино

Colline Albelle

Colline Albelle

Проектът Colline Albelle стартира през 2016, когато се срещат трима запалени ценители и професионалисти във виното от Франция и България, заедно с техните семейства. Любовта им към Тоскана ги отвежда в Рипарбела, красиво село на хълмовете над тосканския бряг, където откриват същински диамант - едно изоставено винарско имение, истинска мечта. И бързо мечтата се превръща в реалност. Уайнмейкър е Жулиен Рено, отдаден на принципите на биодинамиката, и той успява да придаде на винения проект техническата структура, но и характер, който е пропит от страст, и модерна интерпретация, чиито корени са дълбоко в принципите на устойчивостта и биоразнообразието. От българска страна Диляна Василева създава насоките на това винено приключение, а Ирена ръководи артистичната страна на проекта.

Всички от този производител
Тоскана

Тоскана

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю